Neața bună, azi e o zi plină pentru mine, sunt în mișcare spre Pitești, dar nu puteam să ratez proiectul comun referitor la cărți. Azi vreau să vă povestesc puțin despre prima mea întâlnire cu Paulo Coelho, respectiv cu a sa carte, Adulter. O carte despre care am auzit vorbindu-se și care mi-a stârnit curiozitatea, așa că am căutat-o și eu.

adulter_1_f ullsizePersonajul principal este Linda, o femeie trecută de 30ani, care trece printr-o depresie cruntă și nu-și găsește sensul vieții. Are un soț minunat, doi copii superbi, și totuși pare că-i lipsește ceva.  Așa că atunci când se ivește un fost iubit din liceu, politician cunoscut, care o supune la un sex oral pe care ea-l acceptă fără menajamente, ea pare că renaște.

Întâlnirile dintre cei doi sunt din ce în ce mai dese, tipul o tratează ca pe o prostituată, dar femeia acceptă tot, ba  chiar pare să-i placă. La un moment dat, Lindei chiar i se pune pata pe soția amantului ei, și e pe cale să-i însceneze o poveste cu droguri, din gelozie și disperare. La o cină în patru, reacțiile sale atrag atenția rivalei, care e convinsă că aceasta are o relație cu soțul ei.. Soțul Lindei, în schimb, chiar dacă bănuiește ceva, nu reacționează în niciun fel.

Reacțiile și gândurile Lindei îmi par de prost gust, nu înțeleg cum adulterul este privit în situația asta ca fiind ceva pozitiv, care te scapă de îndoieli și-ți redă pofta de viață. Nu înțeleg cum te poți întoarce la soțul tău ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, după ce ți-ai tras-o în draci cu altul. Dacă așa sunt toate cărțile lui Coelho, clar nu-s genul meu! Nu mi-a plăcut sub nicio formă această carte și nu pricep de ce a fost atât de lăudată! Rămân la romanele mele polițiste, că ele chiar dau dovadă de imaginație. Adulter nu e decât o glumă de prost gust! Dar să vedem ce au citit și fetele săptămâna asta, sper că ele au făcut alegeri mai inspirate decât mine:

Ana Maria

Alina

Diana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *