Bună ziua, oameni dragi! Așa cum v-am promis, am ajuns la zi cu Super Blog, mai am de scris un articol pe tema lecturii, iar mâine vă pregătesc un concurs nou, așa că să nu ratați să vă înscrieți! Acesta va avea un premiu ”cosmetic”, apoi va urma unul cu cărți! Abia aștept, nici nu știți câte v-am pregătit! Dar să o luăm ușor, azi vreau să vă povestesc despre o carte foarte frumoasă, pe care am citit-o acum câteva săptămâni, dar care chiar mi-a intrat la suflet. ”Cel care mă așteaptă” este un roman interzis de două ori, devenit cea mai vândută carte din Iran.

poliromCartea prezintă povestea unei fete din Iran, Masumeh, crescută într-o familie strictă, care ține la obiceiurile religioase. La un moment dat, ea vede că la farmacia din împrejurimi a apărut un tânăr, care i se pare foarte drăguț. Prietena sa cea mai bună, neaprobată de familia sa, îi aduce scrisori de la el, dar cei doi nu îndrăznesc nici măcar să-și vorbească. este genul acela de iubire platonică, liniștită și curată. Totul se distruge, însă, atunci când ea are probleme cu piciorul și intră în farmacie pentru ca el s-o îngrijească, familia acuzând-o că a păcătuit și forțând-o să se căsătorească cu un bărbat ales de ei.

Din fericire, soțul ei este un tip deschis, care nu împărtășește viziunea religioasă, ci face parte din partidul comunist și se axează pe politică. O îndeamnă să-și continue studiile, dar el dispare la un moment dat. În afară de faptul că el trăiește o viață periculoasă și pune politica mai presus decât familia, ea nu prea are ce să-i reproșeze. Îi dă libertate deplină, dar nu-i este un sprijin. Masumeh rămâne însărcinată, are trei copii, doi băieți și o fată, trece prin numeroase chinuri, soțul ei intră la închisoare și moare, băiatul cel mare pleacă în Germania, băiatul cel mic pleacă la război, în concluzie, viața ei nu e deloc ușoară.

Totuși, în final, copiii ei sunt realizați, toată lumea e fericită, iar ea-și întâlnește dragostea de mult pierdută. Totuși, copiii ei se împotrivesc, motivând că îi va face de rușine. O femeie care la 50 și ceva de ani dorește să se căsătorească este ceva inadmisibil în cultura lor. Oare Masumeh va trece peste oprobiul public sau își va urma inima?

Mie mi-a plăcut foarte mult cartea, am parcurs-o destul de repede și subiectul m-a fascinat. Pentru că e joi, hai să mergem și la Ana Maria, să vedem ce a citit ea în ultima vreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *