Târziu, dar n-am depășit încă termenul de predare! Încă e joi, am un musafir, coleg de muncă cu soțul meu, așa că ei țipă și se agită la Fifa, iar eu stau relaxată și îmi scriu frumos recenzia cărții de săptămâna asta. Liniște și pace (impropriu zis!)

res_c4c6535af19f11dd4e28d348a97853e8”Chemarea cucului” este un roman polițist nu atât de spectaculos pe cât mă așteptam, nicidecum nu ”îmi amintește de ce m-am îndrăgostit pe loc de genul polițist”, așa cum scrie pe coperta sa. Strike Cormoran este un detectiv decăzut, fiul unei mari vedete rock și a unei cunoscute groupie, care este părăsit de logonica sa și cred că mulțumește cerului atunci când în biroul său apare Robin ca și secretară, apoi un tip foarte bogat, a cărei soră, Lula Landry, se pare că s-a aruncat de la balcon. El nu crede că a fost sinucidere, așa că-l plătește pe Cormoran să investigheze situația.

Acțiunea se întinde pe parcursul a peste 400 pagini. Din păcate, numai acțiune nu e, ci doar lălăială! Lula era adoptată de o familie bogată, dar ea încerca să-și găsească părinții naturali, ”familia neagră”, după cum se exprimă autorul. Este suspectat unchiul ei de crimă, iubitul ei, un cunoscut rock star dependent de droguri, sunt luate la rând diverse personaje din anturajul ei, ca până la urmă, Strike să scoată un vinovat la care nu mă așteptam nicicum!

Sincer, nu am înțeles nici cum s-a ajuns la concluzia finală, nici foarte multe lucruri de pe parcursul anchetei. Așa că…pot spune că această carte a cam fost o pierdere de vreme. Norocul meu e că am în curs ”de citire” un autor nordic, iar azi am dat comandă de alte trei cărți, tot autori nordici. Abia le aștept! Plus, mai am cele șapte cărți de Stephen King din colecția Libertatea, așa că următoarea perioadă va fi cufundată în lectură. Asta când nu mă voi ocupa intens de dizertație 😀 Totuși, să las fabulațiile deoparte și să vă invit să vedem ce carte a ales și Ana Maria pentru azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *