Fericiți cei însetați” este al doilea volum al seriei Hanne Wilhemsen, continuarea cărții de săptămâna trecută, ”Zeița oarbă”. Eu doar ce am ajuns acasă după vreo 13 ore de când am plecat, și m-am repezit la laptop să vă povestesc despre aventurile frumoasei polițiste și în această zi de joi! Azi am mai dat o comandă de cărți online și, pentru că este Ziua Internațională a Cărții, mulțumesc cerului că există!

2590_e293f94eTotul începe cu violul unei studente la medicină, pe care evenimentul o distruge psihic, dar mai mult decât pe ea, îl afectează pe tatăl acesteia. Cazurile de viol sunt cele care displac cel mai mult echipei de investigații, iar de multe ori, vinovații nu sunt prinși. De data asta însă, nu doar polițiștii sunt pe urmele atacatorului, ci și victima și tatăl ei.

În același timp cu căutările poliției, Hanne este chemată la ceea ce pare ”locul crimei”, deși nu există niciun cadavru. Totuși, încăperile pline de sânge sugerează că acolo s-a petrecut ceva, chiar dacă nu există o victimă în mod fizic. Iar elementele supriză sunt numere scrise pe pereți cu sânge, aparent fără nicio logică. După ceva timp este găsit un cadavru al unei imigrante, iar Hakon, ajutorul Hannei, își dă seama de logica numerelor: acestea sunt numerele unor dosare ale imigranților din Norvegia.

Vinovatul nu este de găsit, atât în cazul crimelor, cât și al violului, dar ițele încep se se descurce atunci când este găsită o legătură între toate aceste întâmplări. Astfel se ajunge la concluzia că vinovatul e unul și același, și este exact cine nu te aștepți.

Sursa mea este întotdeauna aceeași, și nu pot să nu vă recomand și vouă această librărie online: Libris! Le mulțumesc pentru cărțile primite și vă invit să citiți și recenziile fetelor: Ana Maria, Alina și Diana. Acum vă las, sunt foarte obosită, dar mâine ne citim și am o surpriză pentru voi: un nou concurs! Dar mai multe detalii…mâine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *