Dacă și tu ești în căutarea locuinței ideale, ai ajuns în locul potrivit. Eu am căutat un apartament timp de jumătate de an, deci știu bine ce înseamnă să nu mai ai răbdare. La început, totul pare tare ușor, zici că dai un search pe net și îți apar 20 de apartamente, din care sigur unul e al tău. Gata, ai dat banii, ai luat cheia, totul e perfect. De fapt, lucrurile nu stau deloc așa. Trebuie să cauți mult, cu răbdare, să inspectezi bine fiecare loc și să iei în calcul toate problemele care se pot ivi. Și dacă mai faci și împrumut în bancă să-l iei… o să fie și mai ciudat, pentru că ai nevoi de multe acte, de mult timp și de multe semnături. Dar la ce trebuie să te uiți când îți alegi apartamentul mult visat?

1. Zona în care este poziționat

Contează foarte mult să găsești un apartament într-o zonă bună, să ai cam tot ce-ți trebuie în jur, grădiniță, școală, să fie magazine, să fie liniște, fără probleme. Indiferent că tu cauți oferte apartamente Unirii sau altă zonă, e o idee bună să apelezi la o agenție imobiliară. Tu doar le spui ce îți dorești, apoi aștepți. Și ei caută, apoi se ocupă de acte, de tot. Practic te scutesc de multă alergătură.

2. Vecinii

Înainte de a te muta sau de a te decide, mai bine zi, fă un mic interogatoriu pe scară. Nu strică să știi ce vecini vei avea. Dacă ești genul care preferă liniștea și acolo se dau zilnic petreceri, nu prea văd cum te vei obișnui. Așa că decât să ai probleme în permanență și să se ajungă la altele…e mai ok să vezi din timp cum stă treaba.

3. Istoricul apartamentului

Sau al blocului. E bine de știut ce reparații s-au făcut, când, cu ce firme… De asemenea, e bine să întrebi și de problemele cu infiltrațiile/mucegaiul. Nu de alta, dar să știi când te apuci de renovat de unde o faci. Probabil proprietarii nu vor sări prea repede să te lămurească, de teamă să nu piardă clientul, dar dacă ești hotărât să te muți, fă-le clar acest lucru și roagă-i să-ți spună, pentru a nu avea și alte pierderi, pe parcurs.

E destul de complicat să îți cumperi o locuință. Ai nevoie de mult timp, de răbdare, și de un strop de noroc. Când e să fie un apartament al tău, fii sigur că așa va fi!

7 Replies to “3 lucruri de verificat atunci când îți cumperi un apartament

  1. zona as verifica-o prima pentru ca nu vreau sa ma mut intr-o zona in care nu am supermarket sau trebuie sa merg mult pe jos pana la metro. Si vecinii sunt de verificat pentru ca… nu vreau galagie si scandaluri.

  2. Sunt de luat multe aspecte in calcul cand te muti, indiferent ca vorbim despre apartament ori casa.
    Ai dreptate, conteaza amplasarea pentru ca ai nevoie de parcare daca ai masina, respectiv de acces la mijloacele de transport in comun daca ai nevoie sa te deplasezi prin oras.
    Vecinii…nu mai zic! E important sa ai vecini care nu dau petreceri noaptea, dar acest lucru nu prea poti sa il afli pentru ca cei care vand nu vor spune nimic, evident.
    Istoricul…ar fi bine daca l-ai sti din timp pentru ca ai evita sa cumperi ceva care are probleme/vicii ascunse si apoi ai constata ca ai de bagat bani la greu ca sa ajunga la un stadiu decent. Asta o spun din experienta ca am patit-o.

    1. cei care vand nu spun de vecini in general, ai dreptate. dar cei de pe scara te pot informa, eventual… asta depinde mult si de tine, cat de mult te implici in a afla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *