Toată lumea vrea un loc de muncă. Fie că e pe bani mai mulți sau mai puțin, un job îți asigură existența. Poate nu ajungem întotdeauna să lucrăm în domeniul în care ne-am definitivat studiile, în care ne-am dori, care ne place, dar important e să avem unde merge în fiecare zi și de unde ne lua salariile. Chiar dacă nu e exact ce ne doream, e bine să ținem cu dinții de job-ul nostru, pentru că piața de pe care putem alege este destul de restrânsă. Dacă ai job-ul viselor tale, ești un norocos. Dacă nu, îți dau câteva idei ca să-ți organizezi spațiul astfel încât să nu ți se mai pară așa rău.

1.Pune totul într-un loc de unde să știi să le cauți data viitoare

Cred că atâta timp cât știi să îți pui toate hârtiile sau instrumentele de lucru la locul lor, știi unde să le cauți și de unde să le iei data viitoare, nicio sarcină nu mai pare atât de complicată. Dacă te enervezi din primele 5 minute pentru că nu găsești vreun document important, capsatorul sau dosarele, atunci e clar că n-ai pornit bine. Ai putea încerca astfel de dulapuri metalice pentru a avea mai mult spațiu de depozitare. Aici îți poți păstra și documentele importante, sub cheie, pentru a nu mai avea grija lor.

Dulap_metalic_haine_cu_polite_reglabile,_92x50x195_cm_CEHA

2. Ajută-te de toată aparatura modernă

Dacă ești mai creativ sau ai nevoie să vezi în scris exact ce ai de făcut, îți recomand o tablă pe care să îți notezi cu marker-ul toate lucrurile importante. Și când prezinți un proiect, decât să scoți totul pe câteva foi, mai bine fă o prezentare și expune-o pe un astfel de ecran de proiecție, ca toată lumea să vadă exact ce ai vrut tu să faci. Imaginile vii exprimă mult mai bine ideile decât niște propoziții lungi și anoste. Folosește markere colorate, diagrame, imagini mari și concrete.

Ecran_proiectie_pe_trepied-2x3-eco14168157025472e4560a622

3. Menține ordinea pe birou

Eu nu am prea multe lucruri pe birou: doar laptopul, un suport de pixuri, încă unul de hârtii, cana de apă și cam atât. Îmi displace atunci când sunt toate alandala, se strâng prea multe și nu mai găsesc nimic. Nu mă mai pot concentra. Cred că e mult mai ok ca spațiul de lucru să fie aerisit, să putem respira.

4. Folosește post-it-uri!

Poate ți se pare o chestie banală, dar să știi că te ajută enorm! Când am mai multe lucruri de rezolvat, le scriu pe post-it-uri colorate și le lipesc pe laptop. Astfel îmi sar în ochi întotdeauna sarcinile urgente și pot face față tuturor, fără a mă aglomera. Când termin un task, arunc hârtiuța.

Nu toată lumea e încântată de munca pe care o face. Dar putem să ne facem viața un pic mai ușoară și chiar dacă nu ne simțim ca acasă, să fie măcar un loc suportabil. Munca nu e mereu plăcută, altfel s-ar numi hobby. Trebuie să știi ce să faci pentru a da un randament mai bun, pentru a fi gata la timp cu toate și de ce nu, pentru a primi aprecieri din partea superiorilor. Până la urmă, și o vorbă bună contează, nu?

2 Replies to “4 factori care îți influențează activitatea la birou

  1. Mie imi place o mica dezordine la birou asa numai eu voi gasi ceea ce caut. La mine se mai obisnuiete sa mai umble si altii printre lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *