Cu toții ne vom achiziționa la un moment dat o locuință și vă spun eu, să n-aveți impresia că totul e roz și merge ca pe roate! Îmi pare rău să vă stric zen-ul, dar știți cât de dificil e să găsiți ceva pe placul vostru? Anul trecut ne-am hotărât să aplicăm pentru creditul ipotecar și să ne luăm locuința. Zis și făcut, deja eram cu actele pe val, nu mai rămăsese decât să ne găsim casa visurilor noastre. Aveam impresia că va fi foarte ușor, că-n două zile găsim, ba chiar avem de unde alege. Nimic mai fals! Pe măsură ce vizitam un apartament am constatat că nu e atât de simplu pe cât pare. Ce găseam nu era în concordanță cu ce voiam noi, ce ne plăcea era prea scump. Așa că lăsați-mă să vă spun cam după ce ne-am ghidat noi atunci când ne-am ales viitoarea casă.

1.Zona în care se află locuința

Ziceți voi că nu contează, dar e cel mai important pas! Studiați bine ofertele și alegeți zone care chiar vă plac. Pentru că e greu de crezut că veți mai lua totul de la capăt. Pe mine m-a interesat să fie în oraș, nu la marginea lui, să nu fac 3 ore până la muncă. Chit că nu știu dacă voi avea acest job toată viața. dar ca idee, ar fi fost ideal să nu fie în partea cealaltă a orașului. Când căutați, încercați direct cu zona pe care o doriți, de exemplu, pentru capitală, oferte apartamente unirii. Contează mult să fiți cât mai în centru, vă veți mișca altfel față de periferie. Noi am avut noroc și am găsit ceva pe o arteră principală.

2. Numărul de camere

Poate v-ați gândit, așa cum am făcut și noi inițial, că vreți un apartament de 2 camere. Că e mai ieftin, că găsiți ceva mai cochet, mai mare, mai bun, mai central, mai etc. Nu! Gândiți-vă foarte bine la asta și luați în calcul că poate la un moment dat veși avea un copil. Sau mai mulți. Și atunci ce faceți? Noi am gândit destul de bine aspectul ăsta și am decis că trei camere e ideal. pentru că noi avem camera noastră, copilul are camera lui, iar sufrageria rămâne liberă. E utilă, mai ales în caz de musafiri sau ceva, o să răsuflați ușurați.

3. Ce se află în zonă

Contează enorm să fie o școală ok în zonă, o grădiniță, magazine, supermarketuri, farmacii, să nu fii rupt de realitate. Noi avem biserica în față, avem o farmacie, și o școală la doi pași. Plus câteva bănci. Deci suntem oarecum asigurați. Avem și-un non-stop în apropiere, dacă avem nevoie urgentă de ceva. Nu e ok ca primul magazin să fie prea departe. Nu poți ști niciodată când îți trebuie o banală pâine și nu ai de unde să iei. Așa că luați în calcul și aceste aspecte.

4. Vecini

Da, să știți că e foarte important să ai vecini! Asta în primul rând. Să fie niște oameni ok ar fi ideal! Noi am găsit vecini buni, înțelegători, și cel mai mportant, locuiesc aici. Să știți că asta contează mult de tot mai ales iarna. Faceți o probă cu două apartamente, unul înconjurat de altele locuite, altul de cele nelocuite. Și veți compara consumul de gaze. E mult mai mare la locuința înconjurată de spații nelocuite, pentru că nu radiază căldură decât din interior. Noi am stat în chirie într-un astfel de apartament, care culmea, mai era situat și pe colț, dar sus, jos și-n lateral nu era nimeni. Groaznic a fost!

Acestea fiind spuse, sper că veți reflecta serios la decizia de a cumpăra o locuință. Nu e un lucru ușor, dar va fi o satisfacție foarte mare când veți reuși să aveți casa voastră!

4 Replies to “4 lucruri de care să ții cont atunci când îți alegi locuința

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *