De câteva luni vă tot bat la cap cu achiziția noii locuințe. Știți până acum câte obstacole întâmpini și câte speranțe sunt sfărâmate înainte de a găsi o casă potrivită. Eu am zis că fac compromisuri, dar când m-am apucat de căutat, nu mă gândeam că trebuie să le fac chiar pe toate! Nu e ușor să te încadrezi și în bani, să îndeplinești și condițiile băncii, să fie și totul ok… Ba din contră, vă spun eu, poate lucrurile erau mai ușoare dacă locuiam în București sau dacă voiam să ne mutăm acolo.

1. Găsești mai ușor o casă în București decât în orașul tău

Voi ați sesizat câte blocuri noi se construiesc? Ați văzut că site-urile sunt pline de anunțuri, care mai de care, cu apartamente sau case diverse? Ai posibilitatea de a te muta oriunde, că e loc. Și dacă auzi de un nou ansamblu rezidențial, nu-l ocoli! Sunt construcții din acest an sau cel mult 1-2 ani și sunt localizate în cartiere..superbe! E liniște, ai magazine în zonă, de obicei și stații de transport în comun, ai acces oriunde. Și sincer, aș plăti 30 de ani cu drag pentru un apartament atât de spațios și făcut cu bun gust! În plus, ai rate la dezvoltator pentru apartamente in Bucuresti, obții oferte de finanțare și primești aprobările foarte repede. Eu mă chinui de 2 luni deja și n-am rezolvat încă nimic concret…

doamna-ghica-plaza-apartament-3-casă2. În Capitală, oportunitățile sunt altele

Dacă stai să te gândești la un ansamblu rezidențial din orașul tău, ori nu există, ori sunt prețuri foarte mari. Și cum o dai, nu îți permiți să plătești ratele. Dar, să fim serioși, crezi că în București ai avea același salariu, spre exemplu, ca în Brăila? Personal, mă gândesc că dacă aș reuși să mă angajez acolo, aș lua cel puțin dublu față de aici. Din păcate, ține mult de stadiul de dezvoltare al orașului în care locuiești.

3. Gândește-te la toate locurile frumoase și la posibilitățile de petrecere a timpului liber!

Nu poți spune niciodată că te plictisești. Fie că ieși la cumpărături, la o plimbare sau te duci la un concert, capitala oferă multiple posibilități de distracție. De multe ori îmi bag unghia-n gât, pentru că la noi sunt evenimente zero, iar acolo ai mereu ceva de văzut sau de făcut.

4. Viața nu e atât de scumpă precum o crede toată lumea!

Să știți că prețurile în hypermarketuri sunt cam aceleași, în Centrul vechi sunt o mulțime de localuri accesibile, unde poți bea liniștit o bere cu 5 lei, așa că dacă nu vrei să stai în lux sau nu ești foarte pretențios, viața în București nu e prea diferită ca preț de alte orașe mai mici.

Bineînțeles, există posibilitatea ca Bucureștiul să nu-ți placă din punctul de vedere al aglomerației. Fiecare știe ce e mai bine pentru el. Dar eu aș pune în balanță toate motivele pro și toate contra și aș vedea unde înclină. De multe ori, aș da confortul și liniștea Brăilei pe ocaziile mari ce se pot ivi la 200 km depărtare! Sau pe o casă pe care aici n-aș avea-o în veci 😀

22 Replies to “4 motive pentru a căuta o casă în București

  1. eu sunt in dubii de o buna bucata de vreme. si merg pe principiul “daca nu esti legat in niciun fel de un oras care nu-ti ofera nimic…de ce sa mai stai?”

  1. si mie mi-ar fi placut la casa, dar din pacate, finantele n-o permit, iar banca acorda greu credite pt case, trebuie indeplinite mai multe conditii

 1. Noi ne-am mutat din Bucuresti in urma cu aproape 9 ani.
  Acum 3 ani, ne-am mutat mai aproape, dar tot in Bucuresti mergem la scoala.
  E grea naveta, dar consider ca anumite oportunitati sunt doar intr-un oras mai mare.
  Sigur, multe lucruri bune sunt oferite si in oraselele satelit, cunosc si apreciez tot ce avem si de tot ce beneficiem (altfel nu ne mutam in afara), dar la nivel de scoala si salarizare…e altceva un oras mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *