Interes general

4 motive să alegem parchetul masiv

De când am luat apartamentul, am întâmpinat problema parchetului. Adică am găsit un parchet masiv uitat de timp, într-un stadiu destul de rău. Se vedea cu ochiul liber că nu a mai fost îngrijit, nu a fost lăcuit, nu a avut nimeni grijă. S-a pus inițial problema schimbării sale. Nu de alta, dar parchetul laminat din comerț pare ușor de montat, ușor de întreținut, dar la fel de repede pare să se și strice. Nu o singură dată am văzut cazuri în care plăcile au început să joace și să se desprindă. Ba chiar și în cazul nostru, foștii proprietari au pus parchet laminat în bucătărie și în hol, și nu vreți să știți cum arată acum, la câțiva ani distanță. Așa că rămân la ideea că parchetul masiv, dacă e îngrijit corespunzător, arată și rezistă mult mai bine decât plasticul din comerț. Să vă spun și de ce!

  1. Parchetul masiv este durabil

Ăsta e principalul motiv. Da, nu se păstrează impecabil dacă nu ai grijă de el, dar dacă optezi pentru parchet lemn și îl îngrijești cum trebuie, acest lucru se va vedea. În plus, se îngrijește ușor. Nu ai nevoie decât de produse speciale și asta e tot.

2. Parchetul masiv este aspectuos

Da, într-un fel arată un parchet stratificat, prevăzut cu până la 22 de straturi și care are garanție împotriva petelor dificile, față de parchetul laminat, care se îmbină frumos pe moment, dar începe să se umfle la prima picătură de apă. Lucios, cu un strat final perfect, fără defecte sau ciocuri în care să se agațe ceva, acest tip de parchet este pentru cei ce-și doresc un interior impecabil. În plus, există numeroase culori disponibile, astfel încât să se potrivească cu orice decor.

3. Parchetul masiv se poate recondiționa de nenumărate ori

Chiar dacă dați peste un parchet ce nu a fost întreținut, trebuie să știți că acesta poate fi rașchetat în repetate rânduri și poate fi finisat cu lac sau ulei, astfel încât să arate mereu impecabil. Da, este o operație ce trebuie executată de profesioniști, dar ai garanția că treaba va fi bine făcută. Poate că nu este atât de ușor să îl recondiționezi, dar rezultatul final face toți banii! Apelează la firme care se ocupă cu așa ceva, pentru că este o operațiune ce implică mult praf!

4. Parchetul masiv e compatibil cu încălzirea de orice fel

Adică mai ales cu încălzirea în podea! Ca și parchet pentru încălzirea în pardoseală, cel mai bun este cel dublu sau triplu stratificat, precum și cel confecționat din anumite specii de lemn. Parchetul din lemn masiv are avantajul de a fi bun izolator termic. Cu toate acestea, necesită condiții constante de temperatură și umiditate.

Ca și dezavantaje, să spunem că prețul ar fi cel mai mare din ele. Da, costurile sunt mult mai mari pentru parchetul masiv. La fel și timpul de montare, nu e atât de ușor ca la parchetul laminat. Dar o dată ce ai găsit o firmă care se pricepe la așa ceva, cum ar fi Alma Parchet Natural, cred că lucrurile acestea pălesc în fața aspectului și a rezistenței. Produsele folosite de ei sunt de calitate superioară, tot ei ocupându-se și de montaj sau de recondiționare. Fac lucrări la cheie, ceea ce înseamnă că implicarea ta va fi minimă, la fel și stresul finalizării.

Cred că există mult mai multe motive pentru care ai alege parchetul masiv decât cel laminat. Da, poate dezavantajul de ordin financiar este important, dar când e vorba de confortul tău și de eliminarea grijii de a schimba parchetul la câțiva ani, cred că merită investiția! Tu ai opta pentru parchetul masiv sau ai merge pe varianta ieftină și mai puțin rezistentă?

Comments

Cristina Dragomir
11 mai 2019 at 00:10

Eu as alege parchetul masiv pentru ca este rezistent si poate fi reconditionat si utilizat pentru o perioada foarte mare de timp. Plus ca arata atfel, fata de parchetul ala ieftin pe care il pune mai toata lumea acum.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *