Unii dintre noi au probleme cu organizarea! O spun eu, care sunt pe undeva la mijloc, dar știu că am lacune serioase, și deși la muncă aranjez totul în urma mea, cu un fel de obsesie, pe acasă se cam schimbă lucrurile uneori! Ba nu avem chef, ba nu avem timp pentru făcut ordine, și toate par aruncate în toate direcțiile, fără a avea vreun loc bine stabilit. Dacă mai vin și nepoții la noi, e de vis! Totuși, am găsit câteva lucruri pe care le aveți la birou, cu siguranță, dar vă pot face viața mai ușoară și acasă, în ceea ce privește organizarea.

1. Dosare și folii de plastic

Dacă și voi aveți o mie de acte, certificate, hârtii de la bancă, de la mașină, facturi și chitanțe, vă recomand să le puneți în dosare, în folii de plastic. Vă va ajuta enorm, mai ales dacă și scrieți pe ele care ce reprezintă. Așa nu veți mai scoate toate hârtiile ca să găsiți certificatul de naștere, la nevoie.

2. Cutii

Apelați la cutii de carton pentru a depozita orice mărunțișuri sau lucruri pe care le folosiți rar. Le băgați în boxă/debara/pod, și nu vă mai ocupă spațiul în casă. Notați pe ele ce conțin, la fel, ca să nu scoateți tot atunci când aveți nevoie de ceva.

3. Pungi cu fermoar

Pungulițele cu fermoar vă pot fi utile cam la orice – băgați în ele pachetul pentru muncă, puneți diverse la congelator/frigider, ba chiar și mărunțișuri din casă, gen șurubele de la mobilă sau lucruri de genul ăsta. Fermoarul le face practice și nici nu veți pierde nimic.

4. Table magnetice

O tablă magnetică poate fi extrem de utilă într-o casă, chiar dacă nu sunt copii. Puteți nota ce aveți de făcut, ce trebuie cumpărat, faceți liste cu ce trebuie luat în vacanță sau tot felul de notițe. Dacă aveți copii, e și mai și, pot desena, pot scrie sau pot calcula. E mai simplu să aveți table magnetice pe pereți decât să ștergeți desenele de pe var, chiar dacă e lavabil! 😀

Ce spuneți, voi ce obiecte de birou mai folosiți și acasă? Ce întrebuințări le-ați mai găsi acestora?

46 Replies to “4 obiecte de birou, folositoare și acasă!

 1. nu sunt asa organizata ca tine,am de toate dar toate sunt imprastiate peste tot,de la birou pana pe mobila si sa mai intreb pisica pe unde la mai ascunde cand le fura:)

 2. Cutii….multe cutii, eu primesc colete, fetele imi iau cutiile si isi pun diferite lucruri in ele. Imi place sa imi tin actele in ordine in dosare, deci gasesti si dosare, dar numai in birou 😛 In schimb cutiile…sunt peste tot in casa 😀

 3. Recunosc ca nu sunt foarte inventiva, nu reusesc sa gasesc mai multe intrebuintari obiectelor de birou. Poate ma inspir de la tine.

 4. Intr-adevar, fiecare dintre ele sunt folositoare. Tablita magnetica nu o am din cele enumerate de tine, desi e si ea in plan, pentru cand o sa-mi regandesc zona biroului.

 5. Acasa folosesc … cutii .. multe cutii. Din cutii am facut chestii pentru birou si tot din cutii am facut chestii pentru acasa:))

  Pentru mine o cutie are foarte mult potential, asa ca incerc sa le pastrez mai pe toate. Sotul meu spune ca am o problema :))

  Am balconul plin de cutii nepliate.

  Am folosit atat de mult cuvantul „cutie” doar pentru a demonstra cat de mult imi plac. :))

  1. tablele magnetice mi se par tare faine, mi-as pune asa ceva prin bucatarie, sa scriu retete sau ce sa nu uitam sa facem zilnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *