Nu a venit încă sezonul rece, dar clar temperatura de afară s-a modificat și corpul nostru trece prin diverse schimbări. Părul nostru este primul expus, și dacă, pentru piele mai putem face ceva să o protejăm, și de podoaba capilară trebuie avut grijă serios! Nu e nevoie de eforturi supraomenești, sunt câteva lucruri pe care le putem introduce în rutina noastră și nu vom mai avea bătăi de cap!

1.Folosește produse specifice tipului de păr

Asta mi se pare cel mai important, dacă ai părul gras, nu folosi șampon pentru păr uscat sau viceversa. Nu neglija niciodată importanța balsamului sau aplicarea măștii o dată sau de 2 ori pe săptămână. Mai ales dacă ai părul vopsit, uscat sau degradat, acest pas este esențial!

2.Investește în aparate de styling performante

Nu te preta la plăci de păr la 20 de lei sau cele mai ieftine uscătoare de păr. Alege aparate care să îți protejeze firul de păr, cu ceramică, ionizare, după caz. Mai ales în sezonul rece vei avea nevoie de un uscător de păr bun, pentru că nu ne mai uscăm așa repede și nimeni nu vrea să umble cu țurțuri în cap. Dar și căldura excesivă dăunează, așa că alege inteligent!

3.Măștile naturale sunt recomandate în sezonul rece!

Da, poate că vara părul se usucă mai tare, dar gândește-te că iarna e expus variațiilor de temperatura, suportă căciula, schimbările noastre de dispoziție… deci cred că părul e mai stresat în lunile de iarnă. Așa că e bine să apelăm la măști naturale, cu diverse uleiuri, banane, gălbenuș de ou. Părul ne va mulțumi!

4.Nu ne place, dar trebuie!

Știu că se insistă pe asta, dar tunderea regulată a vârfurilor nu strică niciodată! Ajută la regenerare, iar părul va crește mai repede, deoarece scapă de porțiunea degradată. În combinație cu alimentația, cu complexul de vitamine B, trecem cu bine și peste sezonul rece!

Voi cum alegeți să vă protejați părul în anotimpul rece? Obișnuiți să purtați fesuri? Ce materiale alegeți? Știați că pentru a evita electrizarea și agresarea firelor, e important să nu purtați materiale sintetice? Părerea mea, nu ieșiți nici cu capul gol, e mai riscant așa!

20 Replies to “4 sfaturi de îngrijire a părului în sezonul rece

  1. uscator de par am unul destul de bun si varfurile eu mi le tai chiar mai des cat este recomandat pentru ca parul me se toceste repede. Unde stau eu prost? la capitolul masti. Nu am timp de ele si probabil ca de aici si problemele mele cu parul.

  2. Imi usuc parul cu capul in jos cateva minute, de la distanta de 1 metru si-l tai ocazional. Placa nu folosesc decat rar. Oricum am un par destul de slabut, nu duce lipsa de extra-socuri.

  3. Chiar m-ai nimerit, ca eu am constant grija de parul meu. Singura chestie pe care inca incerc sa o bifez este uscatorul de par profesional. Cred ca am aproape un an de cand mi-am propus sa imi iau unul foarte bun, dar inca nu m-am hotarat. Ma cert cu bugetul :)).

  4. Sincer, nu prea pot purta iarna ceva pe cap, poate doar gluga de la geacă. Uscătorul de par are doua trepte, însă niciodată nu îl usuc pana la capăt, îl las sa se usuce și natural, la temperatura camerei. Masca folosesc din liceu de la Kallos , cea cu placenta animala. Lucrul neplăcut este ca de când am născut, imi tot cade, dar cred ca e și din cauza alăptării. Dar ptr bebe, orice sacrificiu este bine primit. 😇

  5. Folosesc sampon si balsam/masca/tratament adecvat tipului meu de par (aspru, uscat). Folosesc si uscatorul de par, chiar daca nu imi place, dar altfel nu am cum, parul e lung si des, ondulat, iar daca nu il usuc, am dureri de cap groaznice. Varfurile le tai anual. Iarna port, de obicei, caciuli, fesuri.. orice sa imi tina de cald.

  6. Si eu folosesc uscatorul de par,desi nu e prea sanatos ,imi tund regulat varfurile si folosesc si masca pentru hidratarea firului de par’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *