Nu știu dacă și la voi se manifestă, dar vară-mea are o problemă majoră cu cei mici – mai mereu se chinuie să-i scoată din casă. Pentru că suntem în era tehnologiei, din păcate, copiii ”vânează” tot mai mult calculatoarele, laptopurile, tabletele și smartphone-urile. Iar dacă ai apucat să le dai aceste lucruri de câteva ori, ai slabe șanse să-i mai scoți din ecranul lor. Trebuie să fim conștienți că asta nu le face bine deloc, nu e sănătos și nici educativ. E mult mai bine să îi convingem să iasă afară, al aer, să se joace cu cei de vârsta lor. Uitându-ne în urmă, ai noștri nu mai reușeau să ne bage în casă. Privind la ziua de azi, nu mai reușim să ne scoatem copiii din casă. Trist, dar adevărat. Așa că ar fi cazul să găsim metode atractive prin care să-i facem să iasă singuri în curte sau în fața blocului.

1.Sportul e cel mai bun!

Încercați să-l dați la un sport. Fotbal, tenis, nu contează. Mișcarea duce la o dezvoltare armonioasă și-l va ajuta foarte mult pe viitor. Sportul înseamnă, pe lângă sănătate, disciplină. Deci sunteți câștigați pe mai multe fronturi. Dacă puștiul nu e atletic de felul lui, nu disperați și mai ales, nu renunțați! Încercați și alte ”sporturi” mai lejere, cum ar fi bicicletele sau aceste role pentru copii. Și eu am avut role și bicicletă când eram mică, dar nu se compară cu cele din ziua de azi, acestea sunt reglabile, au roți de silicon, sunt colorate, au diverse personaje imprimate, sunt mai evoluate.

25401

2. Organizați excursii

Poate copilul nu are prea multă verdeață, parcuri sau spații de joacă în apropierea locuinței. În acest caz e bine să vă faceți timp și să organizați mai multe excursii în natură. Nu e nevoie să mergeți la sute de kilometri distanță, într-o pădurice de la marginea orașului e foarte ok. Faceți un grătar, un picnic, luați o minge… idei sunt!

3. Uneori trebuie să-l mai și păcălim…

Mai ales dacă e mic. Uite-așa puteți achiziționa genul acesta de mașinuțe pentru copii, cu care îi veți plimba mult și bine. Nici nu face prea mult efort, dar nici nu va sta în casă. Tot e bine și faceți și voi mișcare. E o situație win-win. Și se pretează atât pentru fete, cât și pentru băieți.

21168

4. Micul cercetaș

Știți cum sunt cercetașii din filme, care fac tot felul de noduri, știu să aprindă focul fără chibrit și primesc insigne? Am văzut c-au început și la noi să apară astfel de grupuri, care cred că-s foarte educative și potrivite pentru orice fel de vârstă. În plus, copilul învață să socializeze și-și face noi prieteni, ceea ce e mai important decât orice învățătură.

5. Achiziționați un câine

Dacă cel mic e iubitor de animale, faceți o înțelegere: îi luați un câine dacă are grijă de el. Un animal te responsabilizează și trebuie să-l scoți afară zilnic, ba chiar de mai multe ori pe zi. Chiar dacă e prea mic, puteți ieși cu el, nu trebuie să-l lăsați singur, doar să fie el alături de animalul de companie.

Copiii din ziua de azi sunt din ce în ce mai diferiți de cum am fost noi. Atunci nu era o tehnologie atât de dezvoltată, TV-urile nu erau atât de iubite, desenele animate erau mai puțin violente, iar statul afară era activitatea preferată. Noi ne făceam temele imediat ce ajungeam acasă, doar pentru a avea mai mult timp de petrecut cu prietenii noștri. Copiilor noștri nu trebuie să le impunem acest lucru, dar nu e greșit să le dăm o mână de ajutor pentru a alege ce e bun. S-aveți spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *