Denumită și generația post-milenială, Generația Z se referă la cei care s-au născut după mijlocul anilor 1990. Aceștia sunt, practic, tinerii dependenți de tehnologie, întrucât au crescut cu ea. Peste 70% au smartphone-uri, au conturi pe rețelele de socializare și peste 90% accesează măcar o dată pe zi Youtube-ul. Cu toate acestea, adolescenții par a fi destul de conștienți că nu numai tehnologia contează și că au nevoie și de alte lucruri care să îi ajute în dezvoltarea lor personală.

Iată care sunt lucrurile care definesc Generația Z:

  1. Stăpânirea unei limbi străine

Se pare că pentru tinerii Generației Z, stăpânirea unei limbi străine este esențială. Întrucât limba engleză este foarte folosită în zilele noastre, ei sunt dornici să o înțeleagă cât mai bine, dar și să își dezvolte vocabularul, pentru a putea vorbi fluent. Mai mult decât atât, pentru că ei sunt dependenți de tehnologie, au nevoie de această limbă pentru a înțelege diverse aplicații, site-uri, și pentru a face cumpărături online din străinătate. Astfel, în acest scop, cei care nu știu deloc, pot apela la un curs de limba engleză pentru începători, iar cei care au cunoștințele de bază, la un curs avansat. Fără îndoială, după absolvirea acestuia, nivelul va fi cu mult îmbunătățit.

  1. Distracția

Pentru acești tineri, distracția ocupă un loc important. Chiar dacă ei reprezintă și generația dependentă de rețelele de socializare, cu foarte mulți prieteni virtuali,  nu înseamnă că nu le place să viziteze diverse locuri alături de prietenii reali. De altfel, cu cât destinațiile sunt mai îndepărtate, cu atât sunt mai entuziasmați. De exemplu, un loc excepțional de vizitat îl reprezintă Domeniul Culcer – cazare Cheile Sohodolului, iar povestea familiei Culcer este cu adevărat impresionantă.

3. Cumpărăturile

Generația Z este generația celor înnebuniți după cumpărături. Conform studiilor efectuate, se pare că tot mai mulți tineri apelează la achiziționarea online. Aceștia accesează direct de pe telefoanele mobile diverse site-uri, în funcție de ceea ce își doresc, astfel încât să aibă lucruri cât mai inedite. De exemplu, fetele își pot comanda poșete din piele de pe www.the5thelement.ro, întrucât design-ul acestora este cu adevărat special. Mai mult, tot aici, ele găsesc pantofi și sandale realizate din piele, modelele fiind unice și deosebite. În timp ce fetele se orientează către acest gen de cumpărături, băieții sunt interesați de haine și electronice.

  1. Antreprenoriatul

Cercetătorii spun că, deși sunt niste tineri lipsiți de răbdare, care vor să aibă totul cât mai repede, cei care sunt născuți după 1995 au un spirit antreprenorial extrem de dezvoltat. Foarte mulți se văd manageri, iar faptul că o bună parte din viață s-au autoeducat datorită Internetului, poate reprezenta un mare avantaj pentru ei. În timp ce părinții lor au fost destul de rezervați în a-și pune în practică ideile, adolescenții zilelor noastre sunt motivați și extrem de tentați să își transforme pasiunile în afaceri.

  1. Dependența de Internet

În mod cert, adolescenții sunt dependenți de Internet. Ei nu mai au răbdarea de a citi cărți întregi, ci preferă rezumatele. Ei nu se mai duc prin magazine, ci caută totul online. Ei nu mai depind de alții pentru a afla anumite informații, întrucât găsesc ceea ce îi interesează pe Internet. Având în vedere că sunt generația care nu a cunoscut viața fără Internet, până la urmă, această dependență poate fi înțeleasă.

Prin urmare, Generația Z cunoaște bine limba engleză, este dependentă de Internet și de rețelele de socializare, fiind în permanență conectată. De asemenea, acești tineri sunt adepții cumpărăturilor online, dar și ai distracției, motiv pentru care aleg locuri inedite pentru a le vizita. Mai mult, aceștia au un spirit antreprenorial dezvoltat și se văd, peste ani, manageri.

2 Replies to “5 lucruri care definesc Generația Z

    1. aveati si voi un nume, sa stii. cred ca generatia X 😀 stiu ca am vazut si-un documentar de genul, destul de interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *