Neața bună, oameni dragi! E o zi tare mohorâtă afară, plouă și e frig, de aceea am cam hotărât să rămân acasă, deși-mi făcusem ceva planuri de ieșire. Vreau să-mi pun la punct toate ustensilele și produsele de curățenie de care am nevoie pentru o curățenie generală, pentru că după anotimpul rece, se cam impune. Chiar dacă acum e frig, în vreo 2 săptămâni mai mult ca sigur va fi ok afară, soare și destul de călduț, deci e cazul să ne pregătim. Dar cum facem să nu ne ia o veșnicie?

Văruiește!

Dacă nu ai mai făcut asta de mult, dă o mână de var/vopsea lavabilă. O să vezi că va schimba total aerul casei, e parcă mai luminoasă, mai curată, se vede diferența. Fă și o schimbare de culoare dacă vrei ceva diferit!

Perdelele – albite și apretate

Dacă ai în casă perdele, acordă-le o atenție deosebită! Spală-le cum poți mai bine, apretează-le, calcă-le, și asta pentru că peste iarnă s-a pus o mulțime de praf pe ele și au prins un miros de stătut și de umezeală. Nu le neglija sub nicio formă! Nici dacă ai jaluzele nu trebuie să uiți de ele. Șterge-le pe fiecare în parte, pentru că pe ele este mult, mult praf și murdărie.

Spală covoarele

Dacă stai la casă, e simplu. Scoți covoarele afară, le pui pe sârmă să se usuce, e mult mai ușor. Dar nici dacă stai la bloc nu e imposibil. De fapt, îți vând un pont: caută un aspirator foarte bun, cum sunt cele de la Philips, cu funcție umedă de curățare, și o să vezi ce ușor e. Scoți tot praful din ele, nu e nevoie să le dai pe balcon și să te chinui să te muți dintr-o parte în alta.

UntitledNu lăsa niciun fir de praf!

Dă totul jos din dulapuri, șterge praful de pe bibliotecă, din toate spațiile închise sau aflate la înălțime mare. Chiar dacă nu se vede, e acolo, și dacă tot facem ceva, e cazul să facem bine. Scutură toate cuverturile, toate hainele grele, lasă-le la aerisit și poți lua în considerare și un aparat de umidificare, cum găsești aici, pentru a avea un aer mai curat.

Ajută-te de aparatele moderne

Acesta este mai degrabă un sfat pentru menținerea curățeniei. Au apărut aspiratoarele de tip roboțel, care merg singure, se întorc atunci când dau de un obstacol, fac treaba fără ca tu să le supraveghezi. Sau sunt aspiratoare portabile, care te ajută la eliminarea prafului din locuință, au curățare umedă și uscată, sunt geniale. Te scutesc de timp și efort, deci de ce să nu profităm de tehnologiile moderne? În loc de cârpă și de mop încearcă aparatele pe bază de abur pentru a dezinfecta.

Eu cred că a face curat nu trebuie să fie o corvoadă, ci un timp bine planificat. Mergem zi de zi la muncă, ajungem acasă, totul trebuie să fie impecabil, să facem mâncare și să spălăm. Vrem și timp pentru noi, pentru a ne relaxa, deci ca să le îmbinăm pe toate trebuie să ne organizăm până la ultimul minut. Și totul e mai simplu în ziua de azi, când au apărut atâtea noutăți. Voi ce trucuri aveți pentru o curățenie bine făcută?

2 Replies to “5 sfaturi pentru o curățenie de primăvară rapidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *