Nu multe persoane au parte de un somn lin, de un ceas biologic perfect, care să-i ducă la somn la o oră bine stabilită în fiecare seară și să-i trezească la timp pentru o nouă zid e muncă. De multe ori avem probleme cu odihna, ba nu putem adormi la o oră decentă, ba nu ne putem trezi la prima alarmă și avem prostul obicei de a apăsa Snooze. Totuși, există câteva sfaturi pentru a ne regla un pic somnul.

1.Crează-ți un spațiu confortabil.

Patul tău e un ”templu”. Așa că e cazul să-l tratezi ca atare. Cu așternut fin, perne confortabile, pătură care nu ”zgârie”, parfum plăcut și alte elemente de genul. E important ca în cameră să nu fie nici frig, nici cald, să fie liniște, să avem posibilitate de a diminua lumina de afară (cu jaluzele, eventual) și putem apela și la uleiuri volatile, dar nu prea puternice (perturbă somnul). Așa că nu ezitați să investiți în așternut de calitate, aici găsiți lenjerii de pat din bumbac 100% la cele mai mici prețuri, dar și alte accesorii importante.

lenjerie-cu-6-piese-din-bumbac-100-pentru-pat-de-2-persoane-fabricata-la-pucioasa-cod-br102-produs-original-3375-800x600 lenjerie-de-pat-din-bumbac-100-cu-4-piese-super-elegant-pucioasa-de-lux-cod-bp65-3491-800x600

2. Băutură caldă cu miere înainte de culcare

Pe mine mă ajută mereu, fie că e vorba de ceai sau lapte cu puțină miere. Ideea e să fie cald, îți induce o stare de bine, te încălzește din interior și te liniștește. Iarna merge și vinul fiert cu miere, portocale și scorțișoară!

3. Reglează-ți tu ceasul natural

Mergi la culcare cam la aceeași oră, pune-te în pat și închide tot ce te poate perturba. Poate prima dată îți va fi mai greu să adormi, dar în timp, te reglezi. Și că tot vorbim de asta, ajută mult și trezitul la aceeași oră în fiecare dimineață. Eu, de exemplu, la 6:15 mă trezesc, așa că pe la 22-23 deja mă ia somnul.

4. Încearcă să elimini somnul de după-amiază

Sau cel puțin, menține-l în jumătate de oră și la maxim 13:30-14. ”Puiul de somn” de după-amiază îți poate afecta serios somnul de noapte. Eu mai fac greșeala de a adormi târziu și mai mult de o oră, iar noaptea trag de mine.

5. Evită mâncarea cu 2-3 ore înaintea somnului

Ia ultima masă pe la 19-19:30, iar tu stabilește-ți orarul de somn după ora 22. Digestia se va face în timp util, fără a te deranja stomacul, nu vei lua nici în greutate, și te vei odihni mai bine.

Acestea au fost sfaturile mele pentru un somn de o calitate mai bună. Voi ce trucuri aplicați în caz de insomnie?

6 Replies to “5 sfaturi pentru un somn de calitate

  1. Multumesc Domnului am un somn foarte bun daca nu am avut vreun meci la serviciu.Daca m-am culcat agitata nu pot adormi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *