Când mă gândesc că mai am mai puțin de două luni până la ziua cea mare, parcă nu-mi vine să cred. Ne-am cunoscut acum doi ani și vreo trei luni, m-a cerut după patru-cinci luni, am făcut actele după opt luni, iar acum urmează nunta cea mult așteptată. Nu o să vă mint că nu am emoții, dar nu la modul acela de disperare, ci doar așa, de suprafață, mai mult pentru dans, în toate formele sale Am două picioare stângi când vine vorba de așa ceva, nu prea mă omor după dans, și asta se reflectă în mișcările mele. Dar să vă spun ce am eu de gând să fac pentru a mă pregăti pentru data magică:

1.O să mă plimb cu pantofii prin casă cu ceva timp înaintea nunții

Și asta pentru că, deși am eu planuri mari cu tenișii de după, prima dată trebuie să am pantofii în picioare. Și mi-am luat o pereche superbă de pantofi roșii de lac, arată divin, dar au toc cui, iar eu nu port tocuri de obicei. De aceea o să mă plimb cu ei prin casă o perioadă bună de timp, pentru a mă obișnui cu tocul cui.

IMG_20160507_1149232. Tratamentele, epilarea, albirea dinților, toate le voi face cu minim o săptămână înainte!

Nu spun că o să mă ”tunez” din cap până în picioare. Dar dacă pot îmbunătăți ceva la aspectul meu fizic, de ce să n-o fac? Și prefer lucrurile făcute acasă, de mine, pentru că sunt mai sigură de ele. Așa că mă pot epila și singură, creme și toate cele am suficiente, la pensat voi apela probabil la cineva din exterior, dar până și pentru albirea dinților am găsit soluția asta simplă și nedureroasă!  Nu concep să dau bani pentru ”manoperă” dacă pot rezolva multe probleme acasă. Găsiți aici mai multe alte aparate care vă ușurează viața, și asta nu doar pentru ziua nunții, ci pentru viața de zi cu zi! E mult mai înțelept ca orice faci, să faci cu vreo săptămână minim înainte (dacă se poate, mai mult), pentru a avea timp să remediezi eventualele defecte.

73. Dacă vrei să dai câteva kilograme jos, începe dieta cu ceva timp înainte

Nu te înfometa în ultimele zile, pentru că te vei da peste cap cu totul! Dacă tot vrei să scapi de 1-2 kg, începi regimul cu vreo două luni înainte. În săptămâna nunții și-așa vei fi stresată cu toate, nu îți va mai sta capul la mâncare, dar încearcă să ai un program fix, pentru că nu e cazul să leșini în ziua cea mare (am mai văzut cazuri, știu despre ce vorbesc!)

4. Lasă machiajul, coafura și unghiile pe mâinile profesioniștilor

Știu că am zis că mă pot machia și singură, dar vă anunț cu mândrie că acest lucru mi-a ieșit definitiv din cap! Machiajul profesional te face să dai bine în poze, o coafură bine făcută rezistă toată noaptea, iar unghiile făcute la salon arată altfel decât dacă aș da eu două straturi de ojă pe ele. Până la urmă, o dată în viață facem acest pas, deci zic să arătăm cel mai bine!

5. Fii organizată!

Ține o agendă, eu am scris în vreo trei locuri diferite ce am luat, cât am dat, ce mai am de luat, cui am dat invitațiile, cui mai am să le dau, cine a confirmat prezența, cine nu. Pe la mijlocul lunii iunie o să încep să sun după confirmări, pentru că în săptămâna nunții trebuie confirmat numărul de meniuri. În plus, trebuie să mai dau comandă de meniuri (făcute pe carton, ca la restaurant) și de plicuri de bani (și de căsuță de dar, am uitat de ea). Așa că am nevoie de un număr cât mai exact de persoane. Iar în săptămâna cu pricina, nu uita să treci pe la restaurant, să pui la punct ultimele detalii și să duci ce ai de dus, pe la cofetărie (să definitivezi comanda de tort, numărul de kg), la fotograf (noi trebuie să stabilim când mergem să facem sesiunea foto), și să te pui la punct cu ultimele detalii.

Sunt atâtea de făcut pentru un asemenea eveniment, dar cred că dacă vrei, poți să faci ceva frumos! Noi am început să ne organizăm de vreun an și pot spune că ne-am descurcat singuri, nu am ascultat diverse păreri, ci avem totul așa cum l-am vrut noi. Sincer, abia aștept să vină! Și să treacă, pe partea cealaltă, pentru că va fi un stres Dar totuși, abia aștept!

10 Replies to “5 sfaturi practice pentru ca ziua nunții tale să fie perfectă

  1. ce zboara timpul, eu sambata viitoare fac 5 ani de la nunta singurul regret pe care il am este ca nu m-am distrata mai mult, am fost prea preocupata sa iasa totul prfect ceea ce clar nu s-a intamplat, cine a vazut nunta fara macar doua intamplari

    1. Multi inainte si multa fericire!!! n-ai cum sa faci totul perfect… ideea mea e, intr-adevar, de a ma simti eu bine. pana la urma, mereu exista nemultumiti, ca ba nu ii convine una, ba sramalele-s reci, ba voia alt fel de vin, ba alt suc, ba ca de ce nu sunt flori… eu ma axez strict pe distractie. pana la urma, e o zi care vine si trece, nu se mai repeta, asa ca vreau sa ma bucur de ea!

  2. Foarte bune sfaturile! Eu am avut anul trecut nunta. Am încercat sa nu mă las preocupata de detalii în ziua respectiva și bine am făcut. Pe blogul meu, ultima postare este tot despre acest subiect. Plus fotografii!

  3. Interesanta alegere, pantofii rosii! Chiar imi place ideea, pentru ca toate miresele sunt setate intotdeauna numai pe alb! Eu am alta conceptie legata de casatorie! Nici eu si nici viitorul meu sot nu ne dorim nunta. Anul viitor ne gandim sa ne casatorim, insa vrem ceva foarte simplu, fara petrecere pentru ca nu ne place ideea. 😀
    Casa de piatra si multa fericire!

    1. Si asa ar fi fost ok, ca pana la urma, asta e o bataie de cap. Te agiti ca toata lumea sa fie multumita, iar tu uiti de tine. Eu am vrut ceva mai iesit din comun, imi place sa cred ca voi fi mai deosebita

  4. In noaptea petrecerii trebuie sa te distrez la maxim dar trebuie sa ai grija si de invitati. Sunt sigura ca totul a fost perfect si a fost o mireasa foarte frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *