Te gândești să îți redecorezi sau să renovezi locuința? Dacă dispui de toate resursele materiale pentru a face o schimbare, mai mică sau mai mare, în ceea ce privește casa ta, există câteva aspecte esențiale pe care  ar trebuie să le iei în considerare, înainte de a pune în practică ideile pe care le ai.

1. Autorizația de demolare

Renovarea unei case poate să implice, de foarte multe ori, și demolarea parțială a acesteia. Fie că este vorba de o parte mai mică, fie că este vorba de o parte mai mare din locuința ta, atunci când îți dorești să demolezi, trebuie să iei în calcul faptul că ai nevoie de o autorizație pentru a face acest lucru. Pentru a nu primi amenzi nedorite și a începe lucrările așa cum trebuie, poți da click aici ca să te informezi și să soliciți serviciile celor de la City Construct Invest în ceea ce privește autorizațiile de demolare.

2. Nu neglija grădina!

Nu uita nici de gradină atunci când vrei să reamenajezi, pentru că o casă modernă are nevoie și de o oază de liniște și relaxare decorată corespunzător. Dacă vrei să nu îți lipsească nimic din peisaj, poți solicita servicii pentru amenajarea grădinii tale de la Fil Garden, o echipă de profesioniști, ce se ocupă de proiectarea, amenajarea și întreținerea grădinilor și a spațiilor verzi, precum și de diferite sisteme de irigații.

3. Apelează la profesioniști

Chiar dacă există posibilitatea de a beneficia de servicii de amenajare mai ieftine, de obicei, acestea nu vin din partea unor profesioniști. Astfel, când vrei să renovezi, asigură-te că soliciți ajutorul unor persoane specializate în domeniu. Deși vei plăti mai mult, vei avea siguranța că renovarea locuinței tale este realizată corespunzător și vei evita, în acest fel, lucrările superficiale.

4. Folosește materiale de calitate

Un pas foarte util înainte de a începe să renovezi sau chiar să construiești ceva este acela de a te documenta sau a cere părerea unui profesionist cu privire la materialele pe care vrei să le folosești. Magazinele specializate în materiale de construcții îți pun la dispoziție o gama variată de produse, însă ai grijă să alegi dintre cele mai bune, dacă îți dorești ca ceea ce faci să fie de durată și să nu fii nevoit să revii asupra lucrărilor în scurt timp de la finalizarea lor.

5. Ascultă-i pe specialiști

Deși, probabil, știi deja cum va arăta casa ta după ce o vei renova și, în general, ai câteva idei în materie de design interior, este bine să ceri, totuși, și sfatul unui specialist în domeniu, ca să fii sigur că felul în care va arăta locuința ta va fi unul armonios și direct proporțional cu gusturile tale. De asemenea, mai poți căuta idei de design interior și în mediul online, iar aplicația Pinterest este una dintre cele mai bune platforme în acest sens.

Acum că ai aflat care sunt pașii esențiali înainte de a începe să îți renovezi locuința, vei avea posibilitatea de a  analiza  unele dintre cele mai importante aspect pe care le implică o astfel de schimbare și, în același timp, vei putea pune în aplicare atât idei proprii, cât și ideile unor specialiști.

8 Replies to “5 sfaturi utile când vrei să renovezi

  1. cel mai bine ar fi sa se faca un birou in care sa mergi si sa depui si tu actele pentru toate autorizatiile necesare in caz de contruire sau renovare. In felul asta am pierde si noi mai putin timp.

  2. Cam la doi ani imi renovez apartamentul si pentru acest lucru nu am nevoie de nici o autorizatie si nici de profesionisti pentru ca totul este facut de mine si de sotul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *