De multe ori v-am spus că mașina e viața mea și că nu pot renunța la ea, oricât de costisitoare ar fi întreținerea ei. Da, știu, ai nevoie de carburant, ai nevoie de piese, mai faci o revizie, mai pică ceva… dar pe cealaltă parte, ajungi oriunde în timp util, ai aer condiționat vara și căldură iarna, mergi în plin confort, îți e umbrelă, cară bagajele… Deci mașina nu mai e un lux, a devenit o necesitate. Și chiar dacă ai nevoie de bani ca să ai o mașină, merită din plic. Tocmai de aceea nu ezit niciodată s-o spăl, s-o curăț cu atenție, să schimb tot ce trebuie la timp, dar să am și grijă cum conduc. Și chiar dacă eu sunt destul de prudentă, ceilalți e posibil să nu fie.

Din cauza asta cred că e indispensabilă o cameră auto. Nu se știe niciodată cum ai neșansa să fii victima unui accident mai grav sau mai ușor, care nu s-a întâmplat din vina ta. Și pentru a-ți dovedi nevinovăția, o astfel de cameră e lux curat! Înregistrează tot ce se întâmplă, așa că celălalt șofer nu poate lupta cu imaginile. La fel și-n cazul unor abuzuri sau a unui comportament neadecvat, cum din păcate se mai întâmplă pe la noi. Sunt fel de fel de modele de camere auto, dar își recomand să te orientezi după ceva cu vedere nocturnă prin infraroșu. Se știe că mai multe evenimente se întâmplă noaptea, așa că ai nevoie de ceva care să surprindă o imagine clară.

Cred că o astfel de cameră este prima investiție pe care trebuie s-o faci la mașină, mai mult pentru siguranța ta. Înainte de GPS sau suport pentru telefon, bluetooth sau lucruri de genul ăsta, trebuie să ne gândim la protecția noastră. O cameră auto te poate ajuta să ieși cu bine din accidente minore, să dovedești cine a fost de vină și să scapi de amenzi date pe nedrept.

Care e relația ta cu mașina personală? Cât de mult ai grijă de ea și la ce investiții te gândești? Eu cred că măcar dacă nu am ultimul model disponibil, să fac tot ce pot ca cea pe care o am să mă țină cât mai mult timp.

8 Replies to “Accesorii care fac diferența pentru mașina ta

  1. ar fi ok , doar ca sa fie acceptat ca proba trebuie sa fie omologata de politie (sau cel putin asa era acum ceva vreme)

  2. Nu am inca masina, dar sper sa reusesc sa-mi iau cat de curand, ca fac naveta si ma car mereu cu plase de cumparaturi, stau in gara acolo unde trebuie sa schimb trenul (si pierd destul timp), merg prin ploaie daca se nimereste sa ploua in celalalt oras… and so on. Viata fara masina, mai ales pentru cine face naveta, e chiar grea. Referitor la camera video pentru masina, sa stii ca si eu imi doresc sa imi iau una inca de la inceput, ca sa ma asigur ca am dovada ca nu sunt eu de vina in cazul in care se intampla ceva.

    1. o masina e necesitate, dupa cum am mai zis. nu mai e considerat lux. e jale fara, mai ales in orase mari si nu atat de aglomerate, cum e al nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *