Acidul glicolic este un compus ce face parte din familia Alfa Hidroxi Acizilor (AHA), alături de acidul lactic, citric, malic și tartric. Acestea au numeroase beneficii pentru piele, principalul fiind de a o exfolia, însă pot deveni și inamici dacă nu sunt folosiți corespunzător. Acidul glicolic are cea mai mică particulă, astfel că penetrează cel mai ușor pielea, regenerând-o și curățând porii. Primul chirurg estetician din țara noastră ce a studiat importanța acestor acizi, mai ales a celui glicolic, a fost Prof. Univ. Dr. Toma T. Mugea, creatorul produselor Glycon. Aceste cosmetice românești sunt produse profesionale testate și aprobate pe plan internațional. În cadrul evenimentului Danube Bloggers Meet 2 am primit și noi o cutie cu trei din cele mai bune produse ale brandului – Crema Glycon Antirid, Lapte demachiant cu extract de mușețel și Crema fără parfum SPF 50+.

Acizii pot deveni adevărați dușmani ai tenului dacă sunt folosiți prea des, în concentrații nepotrivite sau în mod necorespunzător. Musai obligatorie este și protecția SPF, deoarece acești acizi pot desensibiliza tenul, făcându-l mai predispus la acțiunea razelor solare. Aveți mare grijă cum aplicați cremele sau serumurile cu acizi, verificați întotdeauna modul de utilizare! De ce vă spun asta? O să înțelegeți în cele ce urmează.

Crema Glycon Antirid – primele impresii

E un produs românesc 100%, iar ambalajul este primul semn al grijii producătorului. Borcănel de sticlă, cutie de carton, sigla brandului, dar și instrucțiunile de aplicare. Această cremă conține 7% acid glicolic, există și varianta cu 14%. Dar cred că dozarea trebuie făcută treptat, începând cu mai puțin. Ai timp să crești doza, dar dacă răul e deja făcut, reușești greu să mai repari ceva. Astfel că doza de 7% e suficientă pentru un începător.

Aveți grijă la modul de utilizare, e trecut pe prospect:

  • În prima săptămână – crema se aplică la interval de 2 zile, seara;
  • În a două săptămână – crema se aplică în fiecare seară;
  • În a treia săptămână – crema se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara (se poate folosi și ca bază de machiaj)

Impresiile mele: pielea rămâne netedă, fină, hidratată. Nu vă așteptați la dispariția ridurilor în 2-3 zile, însă pe termen lung am așteptări foarte mari! Și cred că răbdarea îmi va fi răsplătită. Pentru că atunci când pui ingrediente și tehnică modernă, ai și rezultate!

Lapte demachiant cu extract de mușețel

Mușețelul este un remediu bătrânesc atât pentru probleme digestive, cât și pentru probleme cutanate. Așa cum decotul este folosit pentru problemele tenului, extractul de mușețel a fost integrat în acest lapte demachiant și folosit pentru a hidrata și a calma.

Cu textură fluidă și miros foarte subtil, acest lapte demachiant curăță orice fel de impurități. L-am testat și pe tenul fără machiaj, și cu tot arsenalul – pudră, rimel, fond de ten și fard de pleoape. De fiecare dată a făcut față cu brio! L-am folosit pe dischete demachiante din bumbac și a curățat tot! A lăsat tenul fără iritații, ochii uscați (nu umezi!) și zona hidratată.

Crema fără parfum cu SPF 50+

Dacă este ceva ce avem nevoie zilnic, acela e SPF-ul! Nicio zi fără protecție, dat fiind faptul că stratul de ozon s-a diminuat considerabil în ultimii ani, iar razele solare sunt din ce în ce mai periculoase. Mai ales atunci când folosim acizi, e musai necesar să folosim și factor de protecție de minim 50. Pentru că, așa cum vă spuneam la început, acizii fac tenul vulnerabil.

Impresiile mele: Mă bucur foarte mult că SPF-ul e 50+. Nu de alta, dar și-așa am tenul foarte alb și mă înroșesc imediat. Plus de asta, am o teamă justificată față de problemele pe care le-aș putea avea de la prea mult soare. Îmi place că această cremă se aplică ușor și nu lasă pic de strat alb în urmă. Se absoarbe uniform și nu irită, dat fiind faptul că nu conține parfum. Big like! În combinație cu crema antirid, pe care o folosesc seara, fac un duo ideal.

Produsele Glycon sunt 100% românești, 100% testate și avizate, 100% potrivite pentru tenul meu. Nu am avut parte de iritații sau probleme, tenul meu e reacționat pozitiv la ele și cred că exfolierea chimică e mult mai eficientă decât clasicele scruburi. Trebuie doar să folosim produse de calitate și să respectăm regulile de bază. Astfel, ne vom bucura de un ten impecabil și îi vom păstra tinerețea! Voi ați folosit produse Glycon? Ce părere aveți de acizii AHA?

11 Replies to “Acidul glicolic – prieten sau inamic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *