În condiţiile în care peste 84% dintre români recomandă creditele rapide online ca reprezentând o soluţie accesibilă celor cu venituri mici şi care au nevoie de bani împrumut (conform studiilor realizate de către experţii financiari Monily), mai există oare dubii în ceea ce priveşte împrumuturile rapide online? Încă se mai vehiculează pe piaţa românească de creditare diverse scenarii bazate pe experienţele neplăcute ale unor debitori care nu şi-au calculat în mod responsabil valoarea împrumuturilor ori care au întârziat şi au trebuit să achite sume mai mari de bani decât cele contractate iniţial.

Din această cauză şi în mod eronat, încă se mai crede că împrumuturile rapide online nu sunt atât de avantajoase pe cât se menţionează. Care este adevărul şi care sunt miniciunile? Cum putem împrumuta astfel încât să ne bucurăm de toate avantajele oferite de către creditele online? Suntem protejaţi cu adevărat atunci când împrumutăm online de la companiile nebancare?

Să învăţăm să deosebim adevărul de minciuni atunci când împrumutăm online!

Specialiştii internaţionali în finanţe de la Monily evidenţiază importanţa înţelegerii corecte a modului în care trebuie să folosim creditele rapide online. Numai persoanele care înregistrează venituri stabile (indiferent de natura acestora, în cazul unui împrumut rapid online fiind acceptate o varietate de surse) pot fi sigure că vor obţine un credit nebancar. Acest lucru se poate întâmplă şi-n cazul persoanelor care figurează pe lista Biroului de Credit ca fiind rău-platnici sau restanţieri; atât timp cât fac dovada realizării acestor venituri, un împrumut nebancar va fi uşor de obţinut.

Cu toate că valoarea DAE ajunge la cote alarmante în cazul unor companii nebancare, valoarea împrumuturilor acordate de către acestea rămâne la aceeaşi cotă ridicată în continuare. Dacă condiţiile de creditare ar fi atât de inaccesibile atunci când se face ca românii obţin atât de uşor aceste împrumuturi rapide online? Ceea ce este foarte important de reţinut este faptul că instituţiile de tip IFN acordă credite cu valori limitate, dar a căror limită a fost extinsă în ultima perioadă, astfel încât valoarea creditelor de nevoi personale, de exemplu pot ajunge şi până la sume de 20,000 Ron. Desigur, valoarea veniturilor înregistrate de către solicitant trebuie să fie mai ridicată decât salariul minim pe economie, dar, în condiţiile în care banca nu acordă împrumuturi pentru perioade scurte de timp, oare companiile nebancare nu constituie ultima şansă de împrumutat bani pentru mii de români care au nevoie de ajutor financiar?

S-a spus de nenumărate ori că piaţa împrumuturilor rapide online este ilegală, că astfel de credite sunt împovărătoare şi că nu se acordă celor care deja au un alt credit în derulare. Adevărul este că persoanele care figurează ca fiind rău platnici pot obţine un credit rapid atât timp cât fac dovada realizării unor surse de venit stabile, iar cei care au un credit în derulare la o bancă pot solicita şi primi un împrumut nebancar. Cât despre ilegalitatea împrumuturilor rapide online, piaţa nebancară este reglementată în mod activ şi monitorizată de către BNR, aşa că împrumuturile rapide sunt 100% legale. Tot ceea ce trebuie să ştii este să deosebeşti o companie de creditare nebancară serioasă de una care este axată pe câştiguri pe seama clientului şi să împrumuţi responsabil.

8 Replies to “Adevărul şi minciunile despre împrumuturile rapide online

  1. treaba cu imprumuturile astea e ca oamenii se mint singuri ca insitutiile afiseaza destul de clar pa paginile de calcul care sunt sumele de restituit, dar oamenii iau banii, ii cheltuiesc aiurea si au senzatia ca pot sa o lalaie cu ratele.

  2. In momentul in care faci un imprumut, trebuie sa-ti asumi cat ai de plata si cat trebuie sa platesti atunci cand intarzii. Daca esti atent in momentul in care alegi de unde faci imprumutul, nu ar trebui sa existe niciun fel de surprize.

  3. Imprumuturile astea te scot din multe belele, mai ales din cele legate de probleme de sanatate, care trebuie rezolvate urgent. Partea proasta este ca romanii au o cultura a indatoririi si fac credite pentru te miri ce prostii, apoi dau din colt in colt ca nu au cu ce le plati. Avem mare nevoie de o educatie a banului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *