Dacă ai o afacere și ești în căutarea unor potențiali parteneri, trebuie să ai cunoștințe foarte bune despre ele și să fii pregătit pentru orice. Potențialii parteneri trebuie verificați din timp, pentru că este posibil ca rapoartele pe care ți le furnizează să nu fie chiar cele corecte. Nu spun că încearcă să te păcălească, dar e posibil să îți ofere și o situație cosmetizată. Tocmai de aceea, e ideal să poți verifica chiar tu aceste date. RisCo este un portal ce oferă posibilitatea de a genera date despre orice firmă din România. Aceștia dispun și de o aplicație mobilă ce oferă informații juridice și financiare despre orice firmă din țară.

Cât de ușor este de folosit acest portal?

Foarte, foarte simplu! Nu trebuie decât să scrii în căsuța de search numele firmei care te interesează, iar apoi îți vor apărea o mulțime de date. De exemplu, eu am căutat firma Altex, unul din jucătorii importanți pe piața de comerț cu electronice și electrocasnice. Am aflat astfel că au o cifră de afaceri extrem de mare, de peste 5 miliarde ron, peste 4000 de angajați și profit de peste 123 milioane ron. Marja de profit pentru anul trecut e de 2,4%, iar creșterea în perioada 2019-202 e de 24%. Se pare că pandemia a fost, totuși, profitabilă!

Un astfel de serviciu precum RisCo pare a fi extrem de util pentru toți posesorii de firme. Pentru că au acces la orice rapoarte de bonitate, la datele financiare și juridice din afara țării. De asemenea, pot seta alerte prin care să fie avertizați ce se întâmplă cu partenerii lor. Pot monitoriza portofoliul de clienți sau pe oricine altcineva doresc.

Ce servicii gratuite oferă RisCo?
  • o listă generoasă de contacte, numere de telefon și adrese de email
  • status ANAF
  • studii sectoriale
  • mini CRM
  • date financiare
  • alerte de insolvență

Și aplicația este extrem de utilă, ușor de folosit și gratuită! Afli evoluția financiară a firmei pe ultimii 4 ani, informații privind statusul Activ sau Inactiv fiscal și despre regimul TVA aplicat, informații despre restanțele către bugetul local, cota de piață, precum și comparația cu celelalte firme și poziția sa la nivel național. De asemenea, afli contactele oficiale ale firmei căutate, adresa și locația pe Google Maps.

Dacă ai aplicația instalată îți poți crea și un profil, poți conversa și poți căuta sau adăuga contacte relevante. În pagina firmei apar și profilele completate ale angajaților. Astfel poți lua legătura cu potențiali parteneri sau poți crea noi legături.

Site-ul este complet, cuprinde și cele mai noi știri din diverse domenii, astfel că ești la curent cu tot ce e important. De asemenea, cuprinde și anumite servicii contra cost, sunt credite pe care le puteți achiziționa și cu care puteți afla informații și mai profunde despre firmele dorite.

Atunci când te învârți în mediul afacerilor, informația înseamnă putere. Așa că cu cât știi mai mult, cu atât mai bine. Ca și potențial interesat de o legătură cu altă firmă, ar trebui să ai la dispoziție toate datele financiare sau juridice. Iar cei de la RisCo fac posibile aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *