Știați că în corpul nostru este un mix de ”acidități” și ”alcalinități”, în funcție de zona la care ne referim? Stomacul nostru secrete sucurile gastrice, care au un pH de 3,5 sau mai mic, dar sângele este ușor alcalin, cu un pH între 7,35-7,45. De fapt, despre aciditate vorbim la niveluri ale pH-ului mai mici de 7, iar despre alcalinitate mai sus de această valoare. Pentru tenul nostru se recomandă produse ușor acide, cu un pH în jurul valorii de 5,5. Astăzi vă aduc în atenție importanța unei diete alcaline, dat fiind faptul că alimentația noastră ar trebui să fie compusă din 25% produse acide și 75% bazice. De ce? Păi hai să vedem în cele ce urmează!

“Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează țesuturile organismului iar, dacă nu este ținută sub control, întrerupe activitatea și funcționarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăși viața. Ea se află la baza tuturor bolilor și îmbolnăvirilor″, declară Dr. Robert Young, microbiolog și nutriționist din Statele Unite.

Aciditatea din corp duce la o absorbție incompletă a mineralelor și vitaminelor, cauzează și întreține bolile cardiace, diabetul, valorile ridicate ale colesterolului, eczemele, acneea, pietrele la rinichi, anxietatea, nervozitatea, palpitațiile și durerile musculare. Se spune că țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline.

Ce să consumăm într-o dietă alcalină?

Pentru o alcalinitate a corpului, e bine să consumăm alimente din această grupă: sfeclă, broccoli, conopidă, țelină, castravete, varză, salată verde, ceapă, mazăre, ardei, spanac, mere, banane, fructe de pădure, pepene galben, struguri, lămâie, portocală, piersică, pere, pepene verde,migdale, castane, tofu, scorțișoară, curry, ghimbir, muștar, sare de mare. Deci există câte ceva din fiecare categorie, fie fructe, legume sau condimente. Și apa alcalină ne ajută foarte mult, mai ales apa Calipso, pe care am încercat-o zilele trecute.

Zilele trecute am primit un coș care pe lângă apa plată alcalină Calipso, conținea și alte alimente indispensabile unei vieți sănătoase – lămâi, lime, struguri, nucă de cocos, semințe și ceai verde. Toate duc la o alimentație ușoară și sănătoasă și la o bună funcționare a corpului. Apa Calipso provine dintr-un izvor natural, din Codrii Vlăsiei, și conține un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

Ea ajută la slăbit datorită antioxidanților pe care îi conține. Totodată, ajută la eliminarea toxinelor. Tocmai de aceea am ales apa Calipso atunci când merg la sală.

Beneficiile ape alcaline Calipso:
  1. ”Înmoaie orezul sau alte cereale în Apa Calipso timp de 30 de minute, iar acesta va fi mai gustos, mai pufos, mai apetisant și se va păstra mai bine pe o perioadă mai lungă.
  2. Apa Calipso ajută la diminuarea gustului amar al cafelei și accentuează gustul și aroma.
  3. Gătește legumele în Apa Calipso; aceasta ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor care în mod normal se pierd în procesul de gătire.
  4. Folosește Apa Calipso pentru a îmbunătăți aroma smoothie-urilor verzi și pentru a le crește alcalinitatea.
  5. Înmoaie carnea 30 de minute în Apa Calipso înainte să o gătești. Se va frăgezi mai bine și îi va da un gust mai bun.
  6. Apa Calipso nu te lasă la greu nici în stările de mahmureală. Dacă bei 350 – 500 ml de apă alcalină pe stomacul gol înainte de a merge la culcare, dimineață nu vei mai avea o stare de mahmureală sau va fi mult diminuată.”
Voi știați despre beneficiile alimentelor și, implicit, dietei alcaline? Pentru mine au fost valoroase informațiile pe care le-am aflat și pot confirma că mi-a stârnit interesul. O să studiez problema! Voi ce părere aveți?

8 Replies to “Alimentele alcaline și beneficiile lor pentru organism

  1. Nu știam de aceasta apa iar cu chimia nu prea m-am impacat bine. Dar as vrea sa mănânc o nuca de cocos și a ta chiar îmi face cu ochiul ,la struguri te invit eu…

  2. stiam ca persoanelor care sunt diagnosticate cu pacatosul de cancer li se recomanda o alimentație cat mai alcalina posibil, dar nu stiam ca se gaseste in comert apa imbuteliata alcalina. Credeam ca trebuie sa imi cumpar eu vreun aparat scump, ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *