Atunci când ne planificăm nunta este o adevărată harabură! Vă spun asta din expriența proprie, nici nu îmi imaginam când și cum se vor termina toate. Mi se părea că data este atât de aproape, și eu mai am totuși atât de multe de făcut. Poate mi s-a părut mai complicat și pentru că ne-am descurcat singuri. Adevărul este că ai o mai mare satisfacție în felul ăsta. Una din principalele lucruri de care trebuie să ai grijă este alegerea muzicii pentru nuntă. Trebuie să te gândești bine dacă vrei o formație care să cânte live, dacă vrei DJ, taraf, lăutari, etc. Și asta ține foarte mult de invitații pe care îi ai. Eu cred că cel mai bine e să alegi formația pentru nuntă în concordanță și cu ceea ce vrei tu, dar și cu ceea ce și-ar dori ceilalți.

Cum alegem formația care ne va cânta?

O trupa cover pare că se pretează cel mai bine pentru un astfel de eveniment, și nu numai. Alegerea ta va fi strălucită dacă decizi să contactezi profesioniști pe care i-ai auzit deja, știi cum cântă, sau dacă nu, pe care ai posibilitatea să îi asculți înainte de eveniment. Ca și sugestie, poți lua legătura cu trupa Nicoleta Oancea&Band. Solista a fost concurentă la Vocea României, deci poate de aceea ți se pare cunoscută. Pe site-ul lor găsești toate detaliile referitoare la contractarea lor, așa că vei vedea acolo că acoperă toate genurile muzicale, că sunt niște oameni de cuvânt, punctuali, și deschiși la propuneri.

Ce detalii trebuie să discutăm?

Știu că poate fi dificil să cauți o formatie nunta, dar primul lucru pe care trebuie să-l știi e că se încheie un contract, se discută înainte și lucrurile se așează astfel încât tu să ai parte de nunta perfectă. Formația va cânta live, cu instrumentele lor. Totuși, se pot plia pe locație, pe decorul din interior, chiar și pe sistemele de sonorizare existente. Cât timp mâncarea se servește, atmosfera va fi întreținută de un DJ, deci nu va fi liniște. E important să vezi trupa cum cântă, așa că îi poți vizita la sala de repetiții și poate chiar vei dansa Valsul mirilor cântat de ei!

Nu uita să discuți toate detaliile din prima, să știi exact cât și cum îți dorești să cânte, dacă vrei un set, două, sau mai multe (vezi pe site ce înseamnă asta), care va fi ora de deschidere, cum veți organiza instrumentele și localul. Sunt lucruri care e bine să nu fie lăsate la voia întâmplării. Dar când spunem Nicoleta Oancea&Band, vorbim de profesioniști, deci vor fi mai mult ca sigur dispuși să te îndrume.

Părerea mea e că formația care îți va cânta la nuntă e probabil elementul cel mai important după voi, mirii! Așa că rezervă-ți timp să îi cauți, cu o perioadă mai mare înainte. Acest lucru este esențial pentru a fi sigur că vei avea parte un program minunat!

2 Replies to “Cum ne alegem formația pentru nuntă?

  1. In primul rand tinem cont de buget, apoi de voce, sa fie una buna si, nu in ultimul rand, de repertoriul pe care-l poate ataca. De chestiile astea depinde reusita petrecerii de nunta, asa ca trebuie multa atentie pentru alegere formatiei de nunta potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *