Alegerile fiecăruia sunt o problemă personală

Astăzi vreau să schimbăm opinii despre un subiect destul de controversat: videochatul. Știu că multe persoane se feresc să vorbească despre așa ceva, să nu mai vorbim de practicat sau chestii de genul. Eu cunosc persoane care fac asta și sunt foarte ok, deci vorbesc prin prisma unui om care nu e deranjat de alegerile nimănui. Și consider că așa e normal, să nu judecăm persoana după ceea ce decide să facă pentru a se întreține. Alegerile fiecăruia nu ar trebui să constituie grija nimănui.

Până la urmă, fiecare știe mai bine de ce are nevoie, câți bani îi sunt necesari și ce opțiuni are. Atâta timp cât nu comite o infracțiune, nu cred că suntem în măsură să judecăm pe nimeni. Și nici atunci. Până la urmă, fiecare om are capul pe umeri și poate gândi și alege pentru el, nu? Videochatul nu este o muncă atât de umilitoare pe cât se cred. Ba din contră. Consider că trebuie să arăți destul de bine și să fii o persoană cu multă încredere în forțele proprii pentru a face așa ceva. Dacă ești timidă sau îți pierzi repede entuziasmul, poate că acest job nu e pentru tine, cu toți banii pe care-i poți câștiga.

Ca și avantaje, notează locul propriu-zis unde-ți vei desfășura activitatea. Poți face asta acasă sau, în cazul în care vorbim de videochat la standarde înalte, va fi vorba de un loc fizic destinat acestei activități. Asta implică un decor pe măsură, aparatură profesională, adică tot ce ai nevoie pentru a-ți desfășura jobul în cele mai bune condiții. Când vine vorba de salariu, și acesta e pe măsura efortului depus. Cu cât lucrezi mai mult, e normal să faci mai mulți bani. Și cu cât mai plăcută știi să te faci, la fel, plata crește.

Gândește-te că nu ai contact cu nimeni, iar imaginile cu tine nu sunt difuzate în România. Da, există și dezavantaje, pudoarea, părerea despre tine, riscul ca cineva din țară să fie în străinătate și să te vadă (destul de greu, totuși), riscul de a fi judecată de cei dragi, etc. Nu spune nimeni că e doar lapte și miere. Dar alegerile noastre trebuie să reprezinte o problemă personală, nu ar trebui să ne facem viața după gura lumii.

Voi ce părere aveți? Este videochatul un job atât de umilitor? Cum îi afectează alegerile noastre pe ceilalți?

4 Replies to “Alegerile fiecăruia sunt o problemă personală

  1. Acelasi lucru am zis si eu intotdeauna. Faptul ca eu nu as face videochat, nu inseamna ca trebuie sa ii judec pe cei care o fac. E treaba fiecaruia din ce isi scoate banii si stiu bine ca nu intotdeauna job-ul unei persoane este relevant pentru felul ei de a fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *