Dacă și tu ai o bucătărie modernă ai renunțat de mult la deschisul geamului și aburirea pereților atunci când gătești. În zilele noastre se optează intens pentru tot ajutorul tehnologic pe care-l putem căpăta, iar hotele sunt la mare căutare. Adevărul e că și noi avem o hotă, dar pe care nu prea o folosim din varii motive. Este lăsată ”moștenire” de vechii proprietari, i-am schimbat filtrul, am fixat-o cumva de mobilă, dar parcă tot e o problemă. Nu i-am dat încă de cap, dar dacă nici nu o voi pune la punct prea curând, voi începe să caut alta. Gătesc destul de des și e o ”plăcere” să deschizi geamul când afară sunt -10 grade. Așa că am început să studiez piața și să caut o hotă mai ok din toate punctele de vedere.

În primul și-n primul rând, voi căuta o hotă cu 2 motoare. Știu că are o eficiență mai bună și eu tocmai asta caut, să tragă bine și să facă față. Fiind și bucătăria destul de mică, se umple imediat de abur și e o problemă majoră! De asemenea, și brand-ul, oricât ați spune că nu e important, vă zic eu că e. Nu mă voi orienta către o hotă no name, ci mai degrabă către una Gorenje. Am și combina frigorifică de la ei și chiar sunt foarte mulțumită, este silențioasă, răcește foarte bine, plus că are garanție 5 ani.

Și modul de prindere este foarte important. Nouă ne trebuie o hotă clasică, decorativă, deja am găurit mobila pentru a o pune pe cea actuală, așa că nu mai e de făcut nimic. Totuși, e bine de știut că există și hotă încorporabilă, pentru cei ce au astfel de cuptor cu plită și vor și dulap ”asortat”.  Mi mi se pare o idee foarte faină și știu că se poate și ascunde, astfel ca aparatul să nu fie la vedere tot timpul.

Cred că e bine să cercetezi un pic piața, prețurile, avantajele fiecărui produs, pentru a ști exact ce cumperi. Dar inițial trebuie să te hotărăști tu ce-ți dorești, pentru a ști după ce să te uiți. Tu ai hotă în bucătăria ta? Ce model îmi recomanzi?

2 Replies to “Cum alegi o hotă potrivită pentru bucătăria ta?

  1. Ca si tine, si eu m-am lecuit de produse no-name. Prima hota, cumparata acum 10 ani cred, a fost super ieftina si proasta. Apoi mi-am luat una de la o firma de incredere, nu vreau sa ii dau numele neaparat sa se considere reclama, dar ideea e ca brandul conteaza cand vrei ceva de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *