Ziua bună, oameni dragi! După cum bine știți, dintre cei care mă urmăriți, am decis să nu mai consum carne de la începutul acestui an, și încerc să evit pe cât posibil și celelalte produse de origine animală. În afară de faptul că mă gândesc la planetă, care nu știu cât o mai duce așa, chinuită, pot spune că mă gândesc și la mine. De când am făcut aceste alegeri, mă simt mult mai ok, nu mi s-a întâmplat să mă simt rău sau să mai am probleme cu balonarea. În plus, când vine vorba de lactate, aici am o problemă mai veche. Nu știu dacă am intoleranță, însă mă simt foarte rău dacă consum lapte sau iaurt, așa că aleg întotdeauna alternative vegetale și e mult mai ok.

Cei de la BuzzStore au avut o campanie de testare tare dragă mie, cu produse Naturli. Naturli este un brand Orkla Foods, iar din 1988 este unul din primele branduri Plant Food atestate la nivel internațional. Pentru că Pâmântul nu e plat, iar oamenii pot supraviețui și fără alimente de origine animală! Aceste produse vegane emană emisii de CO2 mult mai mici prin procesare, iar produsele Naturli nu conțin Organisme Modificate Genetic.

Acum am avut ocazia să testez două băuturi vegetale delicioase, însă de-a lungul timpul am încercat și alte produse Naturli – pizza Mexicană, care mi se pare genială, e cea mai faină pizza vegană ever, dar și crema tartinabilă cu căpșuni. Mi-am propus să încerc și șnițelele, am auzit păreri bune despre ele.

De ce să alegi băuturi vegetale în detrimentul laptelui animal?

Pentru că protejezi animalele și mediu, dar și pentru sănătatea ta! Știi foarte bine că atunci când consumi lapte, ai o senzație ciudată la nivelul intestinelor și chiar se întâmplă să te strici la stomac. Te balonează și nu ești confortabil. Ei bine, toate problemele astea dispar atunci când alegi băuturi vegetale. În plus, sunt atât de multe variante delicioase, astfel că poți să le folosești cum ți se pare mai bine. Nu există rețetă în care să nu poți înlocui laptele cu ceva vegetal!

Băutură din soia cu vanilie

Această băutură e bio, nu conține gluten sau lactoză. În plus, soia conține până la 36 g proteine pe sita de grame, ceea ce o face extrem de benefică din acest punct de vedere. Această băutură este îmbogățită cu calciu din alge marine, asigurând astfel aportul zilnic necesar. Eu am făcut cu ea diverse smoothie-uri, dar cel mai mult mi-a plăcut cel cu zmeură și banane.

Băutură din ovăz cu zero zahăr

Aceste băuturi vegetale pot fi folosite în cafea, la creme, cu cereale, cu orice vă trece prin cap. Eu le-am încercat pe toate, ba chiar le consum ca atare de la frigider și sunt geniale!

Vă încurajez să faceți schimbări în viața voastră! Să încercați și alternativele vegetale la alimente de origine animală.Să vă gândiți la sănătate și mai ales, la mediu. Și la animăluțe, pentru că merită o viață mai bună!

12 Replies to “Alege și tu alternativele vegetale de la Naturli!

  1. Te admir pentru ca ai reusit sa renunti la carne, dar eu nu cred ca o sa fac pasul asta, pentru ca sunt carnivora, insa incerc sa introduc mai multe produse naturale in alimentatia mea.

  2. Încă nu am încercat alternativa vegetală, dar nu am o problemă de a începe să o fac. La cât de mult îmi place chia, aș savura o budincă și cu băutură vegetală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *