Ziua bună tuturor! După cum bine știți, dacă mă urmăriți în social media, zilele trecute am fost la mare. Nu ne prea omorâm noi, și asta pentru că Aki e destul de greu de stăpânit și e cam greu cu plaja și toate cele. Însă de data asta am ales să mergem la Corbu, mai ales pentru că am auzit numeroase păreri pozitive despre plaja sălbatică de acolo. La fel și despre Vadu, însă nu am ajuns încă. Dar o să vă povestesc un pic cam ce am făcut și cum a fost. Viața la mare nu e exagerat de scumpă, acum depinde foarte mult și câte persoane merg și ce vrea să facă fiecare. Noi am fost singuri, am prins 2 zile libere și am zis să facem o escapadă. Deci nu am depins de nimeni și nici nu am fost legați de cineva.

Cazarea

Am căutat-o din timp și am găsit la 160 lei/ noapte camera dublă cu baie proprie. Pensiunea se numește Raven Comstar și are aproape și magazine, și fast food cu mai multe feluri de mâncare, deci ai ce face și prin zonă. La pensiune am întâlnit oameni foarte amabili, gazdele au fost exemplare, de aceea am și zis că de acum încolo aici ne vom caza. Curtea e spațioasă, animăluțele de companie sunt acceptate indiferent de talie, fiecare cameră are ieșire independentă pe terasă și există o terasă mai mare cu aragaz, grătar, chiuvetă și tot ce ai nevoie pentru a pregăti ceva de mâncare. De aici și decizia de a nu sta toată ziua în stațiuni.

Pozele la cazare sunt făcute la plecare, când toate erau împachetate. Apă caldă, aer condiționat (deși noi nu l-am folosit), tv și un minifrigider care răcește extraordinar de bine. În curte sunt câteva pisici, cu care Aki chiar s-a înțeles, nu am avut probleme. Sunt foarte prietenoase. Curtea e deschisă, deci noi nu prea l-am lăsat liber. Dar pentru cine are câine ascultător, nu e problemă. Liniște, verdeață, merită din plin 2-3 zile aici, să îți încarci bateriile.

Mâncarea

Noi am ieșit doar de două ori la terasă în Năvodari – o dată la venire și o dată la plecare. Prima dată am mâncat la Cherhanaua La Năvod, exact pe plajă. Mâncarea bună, prețuri decente. Eu am luat o porție de midii pane și cartofi prăjiți, Mr. a luat un borș de pește. Limonada cu pepene galben e viiiiiis!!!! Mi s-a părut ok, dar ca să dai minim 100 lei la o terasă la masă e cam mult. Nu mult, dar intri în faliment oleacă :))

La plecare am fost la restaurant Lotca, unde am mâncat mai fancy. Cel puțin eu. Am băut o limonadă cu zmeură și un frappe cu caramel și ciocolată, iar ca mâncare am ales midii cu sos gorgonzola și piure de cartofi, iar Mr. a luat un somn pe plită și cartofi prăjiți. La desert, am vrut orez cu lapte, mango și krantz din alune, însă mi s-a comunicat că meniu e vechi și nu mai au acest fel. Însă mi s-a recomandat brownie cu înghețată de vanilie. Am acceptat și bine am făcut. Vedeți mai jos ce fel arată!!!!

În rest, am mai mâncat un porumb pe plajă, am făcut la cazare niște frigărui la grătar și un fel de kabap, și cam asta a fost. Materia primă am luat-o fie de la magazinele din Corbu, fie de la Lidl din Năvodari. Ah, și a mai luat Mr. o shaorma într-o seară.

Plaja

Cam la 10 minute de mers cu mașina de cazare, pe drum agricol. Drumul de pământ, însă nu dezastruos. Nu am lăsat nimic pe acolo. Plaja destul de goală, nu te îngrămădeai deloc. Nimeni nu era cu muzica blană sau cu circul, să zic așa. Liniște. Noi am jucat cărți și am avut o mică boză portabilă pe care am reglat-o ca volum fix pentru perimetrul nostru. Am avut și umbrelă, pentru că nu am vrut ca Aki să stea în soare. Mă feresc de insolație sau de alte belele, nu vreau să pățească ceva. În afară de un domn care a repetat insistent să nu îi dăm drumul din lesă, altcineva nu a zis nimic de el. Ne-am mutat mai încolo și aia a fost. Apă din belșug, am avut lada frigorifică cu noi, așa că nu am avut probleme. Ignorați ”opera de artă”, a reușit să împrăștie nisip peste tot și să rupă și cearșeaful.

Plimbările în stațiuni

În prima seară am fost la plimbare în Năvodari, ca mai apoi să înțelegem că de fapt se continuă cu Mamaia Nord. Deci asta ca să vă faceți o idee cam cât de mult mergem noi la mare, habar nu avem de cum sunt dispuse stațiunile… Plaja de la Năvodari e cam la 15 km de Corbu. Am mers și cam atât. Nu am stat la vreo terasă sau ceva. Prețuri decent, la șezlonguri erau 25 lei la Năvodari, 40-50 la Mamaia.

A doua seară am fost la Eforie Nord, că nu mai fusesem din copilărie, cred. Am găsit o plajă foarte faină, mare, curată. Faleza e arhiplină, nu ai loc să arunci un ac. Aici am găsit roata panoramică, pe care nu am ratat-o. E tare fain sus acolo! Și nici nu mi se pare mult 25 lei / persoană.

Per total, mi s-a părut fain la Corbu, m-am și ”prăjit” un pic (un pic mai mult, acum stau și trag setea de soare :))), dar mai mult de 2 nopți nu aș sta. Nu sunt genul care să lenevească aici prea mult. Da, poate dacă nu era Aki și eram liniștiți, era altceva. Dar așa, știind că ești responsabil de el, nu mai faci chiar ce vrei. Totuși, prefer muntele de o mie de ori!Însă nu e rea câte o escapadă de genul. Iar până ce plaja din Corbu se va comercializa și va veni toată lumea aici, clar noi pe ea o vom alege, pentru că e mult mai liniște și oamenii sunt mai ok! Voi ați fost la mare anul acesta? Câte zile stați de obicei?

4 Replies to “Am fost și la… plaja sălbatică de la Corbu

  1. Se pare ca ai avut zile tare faine prin zona respectiva. Pe plajăla Corbu am tot zis ca ajungem și noi, însă până acum nu ne-a surâs norocul 😁 după escapada noastră fără copii la mare din acest an sunt total de acord cu tine pe partea de faliment după mâncat în “oras”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *