Neața bună, oameni dragi! Iată-ne ajunși la mijlocul săptămânii și eu pot să vă spun că abia aștept weekend-ul. Pregătesc o vizită la una din prietenele mele, ce stă la o oarecare distanță de oraș, iar următoarele 2 weekenduri vor fi pline, dat fiind faptul că am un curs de GDPR (da, ați văzut că trebuie să bifați la comentarii căsuța pentru acceptul de stocare a datelor), apoi evenimentul Bucovina Beauty, la care o să reprezentăm cu mare drag orașul nostru, deși noi n-avem nicio treabă cu zona geografică, dar nu puteam refuza invitația și ocazia de a cunoaște fete frumoase! V-am pus la curent cu ce o să fac, hai să vă zic și ce am mai făcut. Păi… în weekend, pe lângă plajă, am mers la Festivalul Gustului Românesc, desfășurat în parcarea de la Carrefour. Amfitrion a fost chef Cătălin Scărlătescu, pe care am avut ocazia să-l și vedem.

Ținând cont de experiența de la Parking food-ul vieții de acum vreo 2 luni, desfășurat de Carrefour, mă așteptam ca și aceste eveniment să fie muuuult sub așteptări, dar norocul ne-a surâs și chiar am avut o surpriză mai mult decât plăcută!

Într-o parte destul de îndepărtată a parcării au fost amenajate diverse standuri cu mâncărică, mese, băncuțe, umbreluțe, ba chiar și o scenă, pentru că vineri seara au concertat Ruby și Dorian Popa. Bine, în fiecare seară a fost câte ceva, dar aia a fost piesa de rezistență. Nu a fost extrem de aglomerat, noi am fost sâmbătă pe la ora 14, am nimerit bine, nu am stat la coadă, mâncarea a fost caldă, totul bine pus la punct.

Mâncarea s-a putut cumpăra pe bază de jetoane, ăsta am zis eu că ar fi fost un dezavantaj, în situația în care întâi mergeai la casa de jetoane să le achiți, abia apoi la standul dorit, să iei mâncarea. Da, un pic du-te-vino. Un jeton costa 5 lei, iar prețul mâncărurilor / deserturilor / băuturilor pornea de la 2 jetoane.

Eu și prietena mea dragă cu care am fost la plajă am ajuns destul de înfometate și ne-am oprit asupra tochiturii ardelenești, care ne-a lăsat gura apă. O porție costa 5 jetoane, adică 25 lei. Gosh! Arăta divin! Și pe lângă asta, o nebunie! Curcubeu pe cerul gurii! Și asta vine de la cineva care nu e fan carne. Adică, ce am mâncat eu aici, raportez lejer la 2-3 luni. Tochitura a avut carne de porc, de pui, cârnați, iar aromele s-au combinat perfect! Deși denumit Festivalul Gustului Românesc, n-au fost doar mâncăruri grele, ci mai găseați burgeri, midii, scoici în sos de vin, crap, șalău, tochitură dobrogeană, nelipsitul mititel, frigărui, tigaie picantă… aveați de unde alege, a fost mâncare pentru toate gusturile!

Ca și desert, ne-am îndreptat spre o clătită uriașă cu Nutella și banane, iar ca răcoritoare, un smoothie tare fain cu afine de la Terarium. Am optat spre varianta simplă, fără sirop de zahăr, și a fost tare bun și aromat!

Cu alte cuvinte, mi-a plăcut! Mâncare bună, personal amabil, servire ok! Sper să se mai organizeze astfel de evenimente! Față de festivalul marcă proprie, de data asta s-a văzut, zic eu, influența unui chef. Nu l-am văzut gătind, dar omul era pe acolo, coordona, se vedea că toți știu ce au de făcut. Festivalul Gustului Românesc a fost un succes! Și sper să revină în orașul nostru.

30 Replies to “Am fost și la … Festivalul Gustului Românesc by Cătălin Scărlătescu

  1. Super fain! Ma bucur ca v-ati simtit bine, atmosfera a fost placuta, iar mancarea delicioasa. Sa mai aveti parte de astfel de festivaluri ^_^ :*

  2. Eu am fost doar pt concertul lui Dorian si al lui Ruby, nu m au impresionat, se vede ca mai mult sunt entertaineri, decat cantareti, dar a fost placut, cu Ruby am si facut poza, unde faci cursul GDPR, abia astept sa mi povestesti mai multe.
    Ps:Nu mai trece timpu asta mai repede, abia astept sa vina 30!!!

    1. si eu abia astept sa vina 30. cursul e la camera de comert, la munca avem nevoie, dar am zis ca e ok si pt blog

  3. Chef Scarlatescu? 🙂 ce onoare! mai poposesc din cand in cand pe blogul dansului, eu il apreciez pentru ceea ce face si pt cum gandeste vizavi de meseria pe care o are.

    1. sa stii ca preturile au fost super ok, contrar asteptarilor. nu ma bazez mereu pe renume, am mai avut surprize neplacute

  4. Am vrut sa vin si eu la acest festival, dar m-am luat cu altele si am uitat. Imi place aranjamentul locului si poate tura viitoare reusesc sa ajung si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *