Ziua bună tuturor! Nu o fi Brăila cel mai prietenos oraș, însă mai are câteva chestii pe care trebuie să le încerci. Dacă în aer liber vrobim de plimbările la pas în tot orașul, de Dunăre & stuff, când vorbim de chestii indoor, e mai complicat, pentru că opțiunile sunt mai puține. Totuși, noi am fost duminică la tenis, deși a bătut vântul, iar ieri am făcut programare la Poligonul de Tir de la Albina, la 13 km de oraș. Ajungi foarte ușor cu mașina, depinde la ce oră pleci de acasă (e posibil să prinzi aglomerația). Am deschis în fiecare zi, iar în timpul săptămânii, programul e 17-23. În weekend este mai scurt. Noi am programat pentru luni la ora 18. Am fost patru persoane și abia așteptam să vedem ce urmează!

Cum decurge sedința de tragere?

În primul rând, vorbim de chestiile birocratice. Adică semnezi un formular pe proprie răspundere, ți se trec datele într-o bază, apoi îți alegi modelul de armă cu care vrei să tragi și pachetul. Eu am ales un pistol Glock 9×19, însă poți să îți alegi și arme lungi. Îți las aici un link de pe Facebook cu pachetele și armele disponibile. Am fost doi cu pistol, doi cu arme lungi M&P. Prețurile nu sunt exagerat de mari, însă vă recomand să mergeți după salariu :)) Dar merită din plin, eu zic că e o experiență foarte mișto și merge măcar o dată pe lună sau la două luni.

Prima fază înseamnă instructajul. Ți se explică din ce e formată arma și cum se manevrează. E foarte important să fii atent la toate detaliile și să faci priza exact cum ți se spune. Ca să nu mai zic că e interzis să ții degetul pe trăgaci dacă nu ești cu fața la țintă. Sunt arme letale și nu vrea nimeni să se întâmple vreo nenorocire. Noi, cei care am avut pistoale, am tras inițial fiecare, apoi în paralel. Pentru prima dată, am lovit și în centru. Norocul începătorului, nu? La pistol nu este reculul atât de mare, însă îl simți. Și îl simți bine. Nu vreau să mă gândesc la armele lungi cum e. Încă stau și mă gândesc ce să aleg data viitoare.

Cum mi s-a părut?

De vis! Absolut minunat! Aș repeta experiența oricând și chiar vreau să o facem. Instructorul de la Poligonul de Tir Albina e super ok, îți explică absolut tot ce trebuie să știi și mă bucur că e lângă tine, te simți mai în siguranță. Ni s-a spus să nu ne speriem de cartușe, e posibil să ne atingă vreunul atunci când sar după tragere, însă nu este periculos. Am învățam să umplem încărcătorul cu cartușe, să armăm, să ne concentrăm asupra țintei și să ochim centrul. Acum știu ce trebuie și ce nu trebuie să fac.

Inițial au fost emoții. Zgomotul făcut de armă e mare. Însă cu timpul, după ce tragi de câteva ori, te înveți. Nu mi-a plăcut să trag cu o mână. Am mers mai mult pe două. Cu o mână cred că am atins doar de două ori ținta. Cu ambele mâini am ochit mult mai bine. Am mai multă stabilitate. Mă gândesc pentru data viitoare. Să aleg tot pistol sau să merg pe armă lungă?

Recomand tuturor să încerce această experiență la Poligonul de Tir! Te înveți cu arma, prinzi mai multă încredere în tine și ai un sentiment de putere pe care nu îl mai întâlnești în altă situație. Se fac și cursuri pentru permis de port-armă. În plus, cei de la Poligonul de Tir Albina au și o promoție pentru cei care vizitează mai des locul. La 4 pachete cumpărate în decurs de 6 luni, al cincilea e gratuit din pachetele de pistoale – adică exact ce am ales eu. Așa că mai mergem o dată, apoi data viitoare va plăti doar Mr. E o combinație bună, mai ales dacă decizi să mergi o dată pe lună. E un mod de descărcare și de relaxare. Ceea ce mi se pare fenomenal. Voi ați tras vreodată cu arma?

7 Replies to “Am tras cu arma la Poligonul de Tir!

  1. Chiar este o experiență unică!
    Eu am avut oportunitatea de a trage cu mai multe tipuri de armă și au fost niște senzații care nu pot fi ușor explicate.
    Mă bucur pentru tine! Să repeți experiența!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *