Ziua bună, oameni dragi! Știți cum se spune, că după concediu mai ai nevoie de câteva zile să te odihnești? Ei bine, cam în situația asta am fost eu. În mare parte, și din cauză că vineri noapte eram pe drum, iar în weekend, dimineață, eram la muncă, atunci când toată lumea se odihnea. Eram singura nebună care se ducea la muncă, bineînțeles. Nu am avut decât luni liber și azi, dar am fost într-o roboteală continuă, de făcut mâncare, curat, spălat, aranjat, etc. Am avut postările programate până duminică, dar abia azi am mai găsit timp (și chef) să vă povestesc cum a fost în concediu. Am avut 5 zile, am plecat luni și ne-am întors vineri. Spre deosebire de anul trecut, când am combinat concediul cu luna de miere și am mers doar noi 2, de data asta am mers 5 persoane.

Am plecat fără o țintă anume, nu știam decât că marți aveam rezervare la Dubova, la Cazanele Dunării, dar până acolo ne-am mai schimbat traseul de câteva ori. Luni dimineață am plecat la 6, iar direcția a fost Pitești-Râmnicu Vâlcea. Am stabilit că ne oprim la Cozia, iar marți plecam spre Dubova. De unde atâta… am fost la Curtea de Argeș, am (re)văzut mânăstirea, apoi voiam să cam mergem pe Transfăgărășan. Din păcate, drumul era destul de lung și obositor, așa că am mers la barajul Vidraru, întrucât la Cetatea Poenari era închis, fiind trecut de ora 17. Ne-am cazat la Oești-Pământeni de Argeș, o zonă minunată, aflată la vreo 7 km de Cetate.

Priveliștea era de vis, iar prețul camerelor mai mult decât ok. Dacă sunteți în trecere și nu știți unde să trageți, pensiunea Nadia se numește, are și un mic magazin la parter, deci vă puteți aproviziona cu una-alta. Eu am găsit cafea, deci am fost mega încântată. Are foișor, leagăn, am avut tot etajul pentru noi… a fost mai mult decât ok. Marți dimineață a plouat un pic, dar am plecat încrezători spre Cetatea Poenari, am urcat cele 1480 trepte, abia apoi am plecat spre Râmnicu Vâlcea.

La Râmnicu Vâlcea am intrat la Mânăstirea Cozia, apoi la Zoo. Lângă mânăstire am găsit magazinul Dada, de pantofi din piele, de care m-am ținut totuși departe, să nu fac gaură în buget. În schimb, am mâncat la restaurantul cu același nume și chiar am făcut o alegere bună. Limonada nu ma dat pe spate, însă paharul da, iar felul de mâncare, sak korma de pui… excelent! Un pic picant, cald, sățios… mi-a fericit stomacul.

La Zoo nu am fost prea impresionată, puține animale, cam slabe toate și destul de pustiu locul, per ansamblu… Așa că am plecat spre Târgu Jiu și, implicit, spre Dubova. Treaba e că în drum spre Cazane, ne-a sunat persoana de la pensiune. Iar atunci am aflat noi că rezervasem undeva în județul Vâlcea, de fapt, la Baia de Fier, fără vreo legătură cu Cazanele… Mda, cine a zis că excursiile sunt lipsite de peripeții? Am căutat altă cazare la Dubova, unde era destinația finală de marți, am găsit și am pornit la drum. La Târgu Jiu e un mall bestial, pentru cine trece prin zonă, apropo!

La Dubova este foarte fain, priveliștea de dimineață îți cam taie răsuflarea. Să stai cu o cafea în față și doar să privești Dunărea… Noi am fost după cafea vreun kilometru, până am aflat că era de fapt un aparat la cazare, dar nu îmi pare rău, ne-am plimbat și am luat o gură de aer curat de la prima oră. Apoi am plecat cu barca până la statuia lui Decebal, la peșteră și la Tabula Romana. Sunt monumente și locuri frumoase, sârbii sunt la câțiva metri, chiar te lasă un pic cu gura căscată.

După Dubova, destinația următoare a fost Alba Iulia. Dar despre ea și despre restul călătoriei o să vă povestesc mâine, pentru că e ceva de zis și multe locuri superbe de văzut. Zi faină să aveți!

36 Replies to “Amintiri din concediu I

 1. La Cazanele Dunarii mi-as dori s-ajung si eu. Iar pe portiunea Lacul Vidraru – Sibiu din Transfagrasan e cu 2 taisuri, daca vedeti ca nu se insenineaza, mai bine nu, acum 8 ani de zile am avut noroc ca „am ramas sinistrati” relativ pe langa hotelul ala Balea Cascada sau asa ceva.

  1. da, drumul ala e destul de ciudat si periculos in anumite conditii. noi nu am ajuns la balea, doar pana la vidraru am mers, pentru ca deviam prea mult de la traseul initial

 2. La Cazanele Dunarii am vrut sa ajungem si noi, dar planurile din vara asta au fost date peste cap asa ca acum ma bucur doar de imaginile postate pe net.
  Multumim pentru recomandari. Vom tine cont de ele daca ajungem in zona.

 3. Tot pe Clisura Dunarii, in localitatea Berzasca s-a deschis o statiune cu iz exotic. Cazarea este in casute suspendate deasupra Dunarii. Locul e mirific. In orice caz, ai vizitat locuri minunate.

 4. Anul acesta am ajuns si eu la Rm.Valcea.Voiam sa mergem la zoo, dar n-am mai avut timp. Insa la Cozia ne-a palcut foarte mult.Barajul Vidraru il legasem de o alta mica escapada 🙂

  1. sa stii ca nu recomand gradina zoologica din valcea 🙁 am ramas cam dezamagiti. mai repede cea din sibiu, are multe animale si lacul e tare fain!

 5. Am văzut pe facebook cam pe unde v-ați plimbat și mi-a plăcut traseul vostru, prin aproape toate locurile am ajuns și eu. Cozia am văzut-o în treacă de o grămadă de ori, dar niciodată n-am oprit.
  Eu prin România chiar prefer așa, excursii spontane, cu traseu făcut din mers. Prin alte țări ne aventurăm mai rar la așa ceva, prefer să știm cât de cât care e traseul și să avem cazarea rezervată, dar pe la noi mereu plecăm fără țintă sau doar cu una relativă.

  1. pai si noi am cam plecat la fel, aveam in plan doar cazanele dunarii, nicidecum zonele din arges, alba iulia si sibiul. am improvizat, asa ies cele mai frumoase concedii!

 6. Si noua ne place sa plecam haihui prin tara daca nu ne face baiatul program. Aceste calatorii am remarcat ca sunt cele mai reusite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *