Aparatul dentar de la Clinica Stomatologică Dental Praxis – o minune pentru fiecare

Problemele stomatologice sunt din ce în ce mai frecvente în zilele noastre, de la carii până la implanturi dentare sau aparate pentru îndreptarea dinților. Dacă unele le dobândim din cauza noastră, din lipsa noastră de grijă sau timp (pretexte, din păcate din ce în ce mai dese), altele sunt din naștere sau le avem ”moștenire”. Se întâmplă de multe ori ca părinții noștri să aibă o dantură mai puțin sănătoasă, și ne trezim că și noi pățim la fel. Dar se întâmplă și ca după ce ne dau dințișorii, stomatologul să constate că avem nevoie de aparat dentar pentru îndreptarea lor.
Dar cum funcționează acest aparat, de fapt? Acesta este format din mai multe elemente, din care cele mai importante sunt bracketurile, care controlează de fapt direcția de creștere a dinților. Acest aparat folosește forța mecanică a elementelor sale, permițând astfel repoziționarea dinților și realinierea arcadelor dentare.
Eu am avut norocul să nu am o dantură problematică, am o singură plombă (cel puțin momentan), și aia schimbată de vreo 2-3 ori, dar m-a ferit Dumnezeu de aparate dentare sau alte belele. Totuși, sunt conștientă de importanța lor, pentru că doar așa putem avea mărgeluțe drepte și frumoase.
Aceste aparate dentare sunt de mai multe feluri: fixe, mobile, linguale sau invizibile. Dintre toate, cele fixe sunt recomandate adulților și adolescenților cu dentiție completă. De asemenea, ele sunt mai economice, timpul maxim de acționare este de maxim 2 ani (mai scurt decât în cazul celor mobile), cu ajutorul lor se corectează chiar și problemele mai grave, iar el acționează în permanență, fiind purtat 24/24.
Sigur, există și dezavantaje, poate ni se pare că arătăm ciudat cu un aparat dentar, dar să fim serioși, ce contează mai mult? O perioadă mai chinuită sau o viață întregă cu probleme de genul? Un aparat dentar implică și o igienă orală mult mai pronunțată sau dureri în primele zile după montaj, dar aceste lucruri se pot ameliora și rezolva imediat.
Este important să avem grijă de noi și de sănătatea noastră, să nu facem rabat la calitate și să alegem un cabinet stomatologic în care avem încredere și care suntem convinși că va face o treabă bună și va avea grijă de noi, indiferent de probleme. Așa că vă recomand Clinica stomatologică Dental Praxis, care are o varietate de aparate dentare, la tarife acceptabile, cu medici bine pregătiți, care vor avea grijă de dantură voastră și vă vor face viața mai frumoasă cu siguranță!

9 Replies to “Aparatul dentar de la Clinica Stomatologică Dental Praxis – o minune pentru fiecare

  1. Foarte bun articol, multumesc pentru informatie; este bine ca pe internet putem impartasi experientele si ne putem forma o parere. Zambetul perfect nu a fost niciodata mai aproape !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *