Nu, azi nu vorbesc despre zacuscă și dulceață, deși și acestea văd că-s în topul proviziilor pentru iarnă. Azi vorbim de lucruri necesare în casă, de chestii utile și călduroase, care cred eu că trebuie înnoite periodic. Și pentru că ultimele zile de septembrie ne-au lovit cu un val de frig, zic să nu ne prindă sezonul rece nepregătiți (așa ca pe mine) și să ne luăm din timp ce avem nevoie.

Pilotă pentru sezonul rece

Poate o să ziceți că aveți o plapumă prin pod/dulap, dar stau și vă întreb de când e acolo. Știu că e din aceea grea, de pe vremea bunicilor, dar care ține cald și totuși abia ieși de sub ea, cu dureri de oase. A fost preferata mea, îmi venea să rămân acolo de fiecare dată când suna ceasul să mă duc la școală sau la muncă și afară era beznă. Dar vremurile trec, lucrurile se modernizează și cred că una din pilotele cu puf  de gâscă, hipoalergenice sau cu microfibre. Plăpumile vechi au tot felul de microorganisme prin ele și cred că la o perioadă trebuie musai să le schimbi. Să vă mai zic că frigul ăsta m-a prins nepregătită, fără nimic gros de învelit? Nu vă mai zic…

sezonul-rece-pilotaPerne

Perne are toată lumea în casă, dar la fel ca plăpumile, încep să dezvolte diverse gângănii invizibile cu ochiul liber. În plus, transpirația noastră le atacă, se îngălbenesc și sincer, spălarea le deformează. Așa că nu strică la schimbarea sezonului, măcar la an, să luăm perne noi. Au apărut atâtea modele și atâtea dimensiuni, încât ai de unde alege! Eu le am deja de doi ani, profit de ocazie că ne și mutăm și mă fac cu unele noi!

Pijamale

Iarna nu-i ca vara! Nu mai merg pantalonii scurți, oricât de cald ați avea în casă. Așa că e cazul să vă aprovizionați cu niște pijamale mai groase, de preferat din flanel, pantaloni lungi, mâneci lungi… Nu vă jucați cu sănătatea voastră!

sezonul-receCovoare

Dacă n-aveți covoare, ci doar parchetul golaș, poate veți reconsidera acest lucru. Eu deja am ochit un covor lățos, chit că aici unde stau încă am covor. Dar ca idee. În sezonul rece vă poate ajuta destul de mult, ține mai cald la picioare, nu se mai ridică aer rece din podea.

Nu mai menționez de pulovere, maieuri, pături pentru sufragerie (până la urmă, și când ne uităm la TV putem fi înfrigurați), treninguri mai groase și nu numai! Cred că toată garderoba trebuie luată la mână și verificată, ce e mic sau uzat se aruncă și se completează cu lucruri noi. Asta e valabil și pentru prosoape, și pentru cârpele de bucătărie. Chit că nu avem zilnic timp să facem asta, când se schimbă vremea e cazul să facem și noi schimbări. Eu vă recomand Elider pentru multe din cele necesare, ba chiar și haine, produse de papetărie și jucării. E mai simplu atunci când ai totul la îndemână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *