Deja involuntar, când începi să te gândești la cum va arăta baia ta, aduci în discuție și rigola. Fără  rigolă, baia ta se poate afla în mare pericol. De ce? Pentru că poate într-o zi uiți apa deschisă la chiuvetă – unde se va duce toată acea apă dacă baia ta nu are rigolă? Va ieși pe sub ușă și îți va inunda toată casa.

Atunci când te gândești la acest lucru – posibilitatea unei inundații – ai tendința să nu mai ții cont de calitatea rigolei, ci doar să fii liniștit/ă că există una în baie. Nu uita că rigola n-o poți schimba periodic – pierzi timp, dar și bani. Alege de la început ceva calitativ pentru a nu te confrunta cu anumite probleme pe viitor, haide să îți arat și cum!

Cât de rezistentă trebuie să fie rigola?

Chiar dacă este de dimensiuni neînsemnate în comparație cu suprafața băii, tot trebuie să fie rezistentă. Atunci când calci pe ea trebuie să fie capabilă să susțină greutatea corpului tău – să nu se rupă sau să se îndoaie. Cele din materiale necalitative sau cele improvizate nu pot face acest lucru. Alege-o pe cea din oțel inoxidabil.

Este normal să o verifici periodic?

Da, este normal să o verifici din când în când. Însă atunci când faci acest lucru trebuie să fie totul în regulă, în cazul în care ai rigole inox. Cele din materiale slabe calitativ se pot înfunda ușor și nu au prevăzut un sistem de retenție pentru firele de păr sau alte lucruri, și de aici reiese și că nu sunt foarte eficiente.

Este normal ca rigola să dreneze apa mai greu?

Acest lucru nu este deloc normal. Dacă se întâmplă așa ceva, probabil s-a înfundat – deci era una necalitativă. Atunci când vorbim de rigole baie, drenajul trebuie să fie optim. Cu cât aceasta înlătură apa de pe pardoseală sau duș mai repede, cu atât este mai calitativă și capabilă să se confrunte cu inundația în cazul în care apare vreodată.

Rigola și-a schimbat aspectul și emană un miros neplăcut – așa NU!

Dacă observi aceste două probleme, nu le ignora. O rigolă de calitate, din oțel inoxidabil, nu capătă un miros ciudat nici atunci când apa de pe ea nu a reușit să se usuce.

Totodată, nici aspectul nu se schimba în cazul uneia din inox. Indiferent de produsele de curățare pe care le folosești, cele din otel inoxidabil rămân la fel peste ani și ani.

Recomandare: alege-le pe cele din oțel inoxidabil pentru că sunt și ușor de curățat – cele de pe rigolesifoane.ro au suprafața netedă, așa că îți va fi extrem de simplu să le cureți cu o lavetă, de exemplu. Rezistența la coroziune este o altă caracteristică ce le definește ca fiind calitative.

Luând toți acești pași în calcul, baia ta va fi pusă la punct complet. Chiar dacă îți pare neînsemnată, uite câte atribuții trebuie să aibă rigola perfectă.

Dacă ești în căutarea unor rigole sub certificarea calității ce trec testul rezistentei în timp, nu uita de rigolesifoane.ro.

One Reply to “Ce așteptări trebuie să ai de la rigola din baia ta? Așa DA – Așa NU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *