Ziua bună, oameni faini! Știați că Timișoara a fost dintotdeauna cam primul oraș la orice în țară și nu numai? Aici s-a deschis prima fabrică de bere în 1718, s-a construit canalul Bega – primul canal navigabil din țară, a fost primul oraș european cu iluminat stradal electric, a avut primul tramvai electric din țară și a fost primul oraș liber de comunism din România. Unde mai pui că aici funcționează trei teatre de stat – român, maghiar și german. Mi se pare minunat că am reușit să ajung și pe malul Begăi și pot spune că Timișoara e un oraș frumos, mai liniștit decât Clujul și mai aerisit!

Primul loc unde ne-am cazat într-un apartament

Dacă în toate celelalte orașe am mers pe versiunea de pensiune, aici am zis să mergem pe un apartament. Într-adevăr, e mult mai practic, mai ales când mergi și cu cățelul după tine. Nu riști să deranjezi pe nimeni. Ce-i drept, nici în celelalte locuri nu am deranjat, dar aici a fost chiar și mai privat.

Locul a fost destul de departe de centru, dar nici noi nu am făcut din asta o prioritate. Adică ne-a interesat să meargă cu tichete de vacanță și să accepte căței. Și Comfort-Apartments Timișoara a avut exact ce ne trebuia. Ne-am cazat într-un apartament cu 2 camere, bucătărie și baie. Bucătăria avea tot ce trebuie pentru gătit, însă noi am ales să rămânem în oraș să mâncăm. Vorba vine mâncat, am luat o pleșcaviță super belea, de la mama ei! La cazare a fost ok, curat (cu mici excepții), dotat cu tot ce trebuie!

#Timișoara

Malul Begăi e tare fain, îmi pare rău că nu am reușit să mergem cu vaporașul, dar poate data viitoare nu mai ratăm. Nu de alta, dar timpul a fost scurt și nici nu știam mare lucru despre unde să-l luăm. Centrul e aerisit, mi-a plăcut mult asta, totul e distribuit pe mai multe străzi, nu e înghesuială sau nebunie. Calm, liniște, relaxare. Cam așa pot rezuma Timișoara. Și multe evenimente faine, din ce am văzut că urmează.

Acest local, care din păcate nu știu cum se numește, este undeva pe terasă, de unde vezi o bună parte din centrul Timișoarei. Exact vizavi de McDonalds. Pe scări sunt scrise multe chestii, iar berea este artizanală și cică se face chiar acolo. Oricum, băieții au fost mulțumiți de ea.

Fabrica de Bere Timișoreana

E un loc pe care chiar nu trebuie să îl ratezi! Mie îmi pare rău că nu am nimerit la ziua Porților Deschise, să vedem cum se face berea. Dar am profitat și am mâncat la terasă. Btw, mâncarea e super, iar papanașii… vedeți și voi cum arată!

Săptămâna e pe sfârșit, drumul spre casă e tot mai aproape. Dacă am fi putut face drumul Timișoara-Brăila într-o zi, am fi mai rămas o noapte aici. Din păcate, 700 km sunt cam mulți, însemna o zi întreagă doar în mașină. Dar… Tot ce e frumos are și-un final! La revedere, Timișoara! Sper să ne mai întâlnim!

15 Replies to “Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!

  1. Mi-a plăcut și mie Timișoara, deși eu nu l-am perceput deloc ca pe un oraș liniștit, poate din cauza traficului aproape la fel de groaznic ca cel din București – dar am auzit că s-a mai lucrat la capitolul ăsta între timp și nu mai e chiar ca atunci când am fost eu (sunt vreo 3-4 ani). Oricum, îmi doresc și eu să revin, am mai lăsat locuri de văzut.

  2. Am fost in copilarie in Timisoara, dar nu mai retin mare lucru. Cu siguranta mi-ar placea sa il descopar acum, pozele tale il ilustreaza minunat!

  3. Sunt mutata recent in Timisoara, mi-a placut acest oras cam dintotdeauna. Am multe lucruri de descoperit in el. Centrul e foarte frumos, nu stiu cand ati fost, dar in weekend e foarte aglomerat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *