Ziua bună, oameni dragi! Nu am apucat să vă spun, dar de aproximativ o lună sunt pe cură de Bio-Seleniu și Zinc. L-am mai testat acum ceva timp (vedeți aici), dar doar pe termen scurt. Acum e o cură serioasă, de 6 luni, în care sper să văd eficiența lui completă. Am terminat abia prima folie, cutiile sunt structurate astfel încât să ajungă pentru 2 luni – au 60 de tablete. Poate nu sunteți adepții suplimentelor alimentare, dar eu încerc să îmi îmbunătățesc aportul de minerale și vitamine constant, așa că nu spun nu anumitor produse.

Eu am primit pentru testare 3 cutii de Bio-Seleniu+Zinc, adică o cantitate suficientă pentru 6 luni. Asta îmi place enorm la acest produs – că trebuie luată o singură tabletă pe zi, de preferat în timpul mesei. Eu mi-am făcut un ritual, iau în fiecare dimineață tableta de seleniu, una de calciu și o gură de sirop de cătină. Da, în general răcesc destul de tare iarna și am preferat să încerc toate metodele posibile de a-mi crește imunitatea. Poate nu știați, dar și Seleniul are proprietatea asta.

Iată o serie de beneficii a Bio-Seleniului+Zinc:
 • păr sănătos
 • unghii puternice
 • sprijină menținerea vederii normale
 • ajută glanda tiroidă
 • sprijină menținerea sănătății pielii
 • reglează activitatea hormonală
 • ajută sistemul imunitar
 • ajută la fertilitate și reproducere
 • sprijină procesul de protejare a celulelor împotriva stresului oxidativ.

Acest supliment de la Pharma Nord este foarte bine absorbit de organism – 88,7%, ceea ce reprezintă un grad foarte mare. În general, solurile din țara noastră au destul de puțin seleniu, tocmai de aceea se recomandă îmbogățirea alimentației cu un supliment corespunzător. Nici zincul nu trebuie neglijat, deoarece ajută la menținerea sănătății oaselor, pielii, părului, unghiilor și vederii.

Pe lângă zinc și seleniu, suplimentul mai conține vitaminele A, C, E și B6. Deci este un cocktail de substanțe bune pentru organism. Bineînțeles, efectul său nu se vede după o lună. Asta e clar. Sunt necesare minim 6 ca să simțiți efectele. Cam așa se întâmplă mai ales cu produsele bio. Totuși, după o lună puteți resimți efecte, chiar dacă nu pe toate.

Ce am observat eu după o lună de folosire Bio Seleniu+Zinc:
 • părul nu mai cade atât de mult. Da, poate contează că l-am și tuns, dar am continuat serios schimbărilor și pot spune că a făcut față cu brio și chiar nu mai am probleme să strâng smocuri întregi de pe covor.
 • imunitate crescută. Iarna asta nu am răcit deloc. Am avut 2 episoade de 2-3 zile, dar nimic grav sau serios, doar problemele mele cu sinusurile pe care le știu dintotdeauna. Dar în rest, nu tuse, nu durere în gât.
 • stare de bine. Nu oboseală, deși sunt în priză mai bine de 12/24 și nu mă pun înapoi în pat decât noaptea, după 10.

Nu am observat efecte asupra unghiilor, ele sunt în continuare casante, dar chiar sper că după cele 6 luni vor fi mult mai ok. Voi reveni cu detalii la finalul curei, astfel încât să-mi fac o părere completă și corectă.

Voi luați anumite suplimente? Ce carențe credeți că aveți?

33 Replies to “Bio-Seleniu+Zinc – eficiență dovedită sau povești?

 1. Iau suplimente ayurvedice de scurt timp, dar altfel, mai ales vitamine, chiar ma feresc, pt ca dupa cateva zile am o pofta de mancare de-mi vine sa devorez un frigider plin si fix de asta nu am nevoie.

 2. Eu sunt pro vitaminelor. si eu din iarna fac injectii cu B12 la recomandarea medicului, si sincer am observat ca ma simt mult mai bine mai ales psihic, asa ca sunt sigura ca si aceste suplimente sunt benefice pentru orice organism.

 3. Tocmai am inceput sa iau un complex de vitamine pentru ca ma simteam slabita cu schimbarile de temperatura si anotimp. Daca stiam de acest produs inainte, sigur il alegeam. Data viitoare.

  1. cred ca toti avem un deficit de ceva… stresul, poluarea, alimentatia… toate ne priveaza de cate putin din ce avem nevoie

 4. esti sigura ca e ok sa consumi asa ceva? astea nu sunt validate de comisia europeana a medicamentului (ema.eu) … incearca sa faci teste de aceste minerale inainte si dupa o doza, sa vezi macar daca le asimilezi..

  Personal de ceva ani am decis sa am grija e mine zilnic (somn/ miscare/ alimentatie/ liniste interioara etc) pt ca nicio chimicala/cel mai tare doctor nu pot repara ce imi distrug singura….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *