De la o vreme am început să fiu mai atentă cu ceea ce mănânc și beau și vreau să diversific cât mai mult alimentația. Dacă iarna e cam pe ducă, iar noi ne-am îndopat mai mult cu carne, am ajuns să simt nevoia de un fruct sau o legumă, de lactate sau altceva. Nu mai e vreme de prăjeli și sarmale, și cum biencunoscuta astenie de primăvară începe să se arate, e foarte important să o prevenim. Așa că atunci când mi s-a oferit ocazia să folosesc Bio-Seleniu-Zinc de la Pharma Nord, am fost destul de curioasă.

Habar n-aveam că seleniul e foarte important în problemele cu tiroida. Probabil că acum îl voi recomanda mai multor persoane pe care le cunosc și care știu că au asemenea probleme. Persoanele cu probleme de greutate pot aea dereglări ale glandei tiroide și ale metabolismului, ceea ce înseamnă un deficit important de seleniu. Știați, de exemplu, că solurile noastre au cantități reduse de seleniu, așa că fermierii administrează acest supliment animalelor, pentru a nu avea carențe? Noi de ce nu am face la fel? Dar cel mai important e ca suplimentele pe care le luăm să ajungă acolo unde trebuie, nu să se piardă pe drum. De aceea, caracteristica bio a pastiluțelor dezvoltate de Pharma Nord nu se referă la elementele din care sunt produse, ci la biodisponibilitate. Drojdia folosită ca sursă are o biodisponibilitate de 88,7%, ceea ce înseamnă o cantitate mare.

Nu trebuie  neglijat nici zincul, care are rol în sinteza proteinelor, dar nu numai. O imunitate scăzută, oase fragile, dereglarea funcțiilor cognitive și reproductive, toate sunt semne ale carenței de zinc. Dacă aveți probleme cu căderea părului, poate e cazul să luați în calcul administrarea acestui element.

Suplimentul cu seleniu și zinc vine sub formă de blistere cu 30 de pastiluțe care trebuie luate cu multă apă, de preferat în timpul mesei, una pe zi. Nu au gust sau miros. O tabletă conține, pe lângă seleniu și zinc, vitaminele C, A B6 și E, indispensabile pentru un corp sănătos. Beneficiile acetsui supliment sunt următoarele:

 • păr și unghii sănătoase
 • menținerea unei vederi normale
 • protejarea glandei tiroide
 • menține sănătatea pielii
 • reglează metabolismul
 • sprijină sistemul imunitar
 • protejează funcția reproductivă
 • protejează celulele împotriva stresului oxidativ

Eu am început să iau acest supliment în paralel cu Mr. Și momentan mai avem jumătate de folie din cele două blistere. Ne-au ajuns pentru o perioadă de o lună fiecăruia. Nu am sesizat modificări majore în ceea ce privește unghiile și părul, din păcate. Părul cade la fel ca înainte, unghiile se rup tot așa des. În schimb, am o stare de bine. Mă trezesc mai bine, mai odihnită, nu mai am senzația aia de oboseală de dimineață până seara. Aș fi putut spune că și sistemul imunitar e mai ok, dar cred că mediul de la muncă e un pic prea friguros și cu mult curent, așa că organismul meu doar ce s-a căpătat cu o răceală urâtă. În schimb, Mr. e ok, el nu a răcit deloc, e energic, iar probleme cu părul și unghiile oricum nu avea.

Poate că nu face minuni pe termen scurt, dar luat mi mult timp, aș fi chiar curioasă de efectele sale. Așa că e foarte posibil să îl mai cumpăr, pentru a vedea ce poate pe perioadă mai lungă. Voi ați folosit până acum suplimente cu seleniu? Ce știați despre el?

48 Replies to “Bio-Seleniu-Zinc – pentru ce e bun?

 1. Sora mea are probleme cu tiroida. Sa stii ca ii voi da articolul tau sa il citeasca si ii voi face chiar eu cadou niste suplimente cu seleniu, ca tot nu se ingrijeste cum ar trebui.

 2. Trebuie sa imi iau si eu de astea, neaparat! Am probleme cu unghiile si cu parul.. De lipsa de vitamine nici nu mai zic.. Multumim de recomandare, e foarte utila postarea! O zi frumoasa!

 3. Le-as incerca si eu, mai ales ca am probleme cu unghiile. Din pacate nu reusesc sa le iau niciodata la timp. Efectiv nu stiu cum fac si uit de ele :(.

 4. Da, eu sunt adepta suplimentelor alimentare, l-am testat si pe acesta si am fost multumita de efectul benefic asupra organismului.

 5. Am mai vazut acest supliment, dar nu cred ca as lua c toate ca am probleme cu parul. Mai bine imi iau un sampon special decat sa iau pastile.Nici pe perioada sarcini nu prea le-am luat dar acum…nici atat.

 6. Nu am incercat acest sortiment, dar si eu iau alt supliment alimentar zu seleniu, zinc si alte chestii. PArul il am frumos, nu cada, in schimb cu unghiile e jale, se rup repese, se exfolieaza, se crapa, ma enerveaza maxim.

 7. Nu stiam ca aceste suplimente m-ar putea ajuta in problema mea contra cadeii parului. Cred ca ar fi cazul sa imi indrept si eu atentia asupra lor.
  Sincer vorbind eu nu prea sunt pro suplimente si prefer sa imi iau aceste vitamine si ce mai am nevoie din alimente. In cazul meu se pare ca acest principiu nu a fost de folos si ar trebui sa fac o schimbare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *