Ziua bună, oameni dragi! Nu știu cum se face că de la o vreme, prima zi lucrătoare a săptămânii a foarte urâtă. Nu zic luni pentru că săptămâna trecută noi am stat luni acasă și chiar a fost o vreme tare faină! Parcă nu îți vine să faci nimic, să începi nimic, de teamă că nu ai termina. Totuși, săptămâna trecută a fost magică, și asta din punctul de vedere al decorării orașului. A venit și Moș Nicolae, unde mai pui că în orașul nostru au fost spectacole în fiecare seară până ieri. Brăila a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare și chiar vreau să vă arăt și vouă cum este în oraș.

Pe platoul Primăriei a fost montată o scenă mare, pe care au fost tot felul de concerte, cu trupe de copii din toată țara, care au fost minunați! De pe 1 până pe 9 decembrie, orașul a răsunat de colinde și strigături tradiționale. Unde mai pui că pe 7 și 8 a avut loc parada colindătorilor, ca în fiecare an, veniți de peste tot, din toate colțurile României!

Pe Republicii au apărut iar umbreluțe colorate. Dar nu ca astă-vară, ci luminate, de data asta! Și trebuie să spun că sunt cele mai frumoase decorațiuni din tot orașul!

Târgul de iarnă

Să nu uităm de Târgul de Iarnă, care a fost deschis de pe 30 noiembrie până pe 9 decembrie. Aici am găsit tot felul de chestii drăguțe, de la decorațiuni handmade, blănuri, globulețe, mănuși sau alte articole vestimentare, până la prăjituri de casă sau produse tradiționale de porc.

”Captura” mea a inclus prăjituri de casă, o vază din sticlă de Pucioasa, pictată manual, și o ie deosebită, care e piesa de rezistență. Este neagră, cu broderii extrem de frumoase, este pur și simplu superbă! Am purtat-o deja la botezul de sâmbătă, dar nu am apucat să îi fac o poză în toată splendoarea. Sper să reușsesc să fac o ședință foto, să vedeți cât de frumoasă e!

Orașul nostru a fost împodobit extrem de frumos, și acest lucru cred că s-a datorat atât Centenarului, cât și aniversării de 650 de ani de la înființarea Brăilei. Chiar dacă este un oraș mai mic, Brăila are farmecul ei. Și eu pot spune asta cel mai bine, pentru că orașul ăsta m-a adoptat. Care e orașul vostru de suflet?

6 Replies to “Brăila 650 – oraș din România cu straie de sărbătoare

  1. chiar este impodobit frumos orasul si nu ma asteptam, ca nu e chiar unul din orasele mari ale tarii. Bravo conducerii ca se ocupa de treaba asta ca sa dea o stare de mai bine locuitorilor. Cat despre orasul meu de suflet, chit ca-l urasc din unele puncte de vedere, tot Bucurestiul ramane.

    1. sa stii ca din punctul asta de vedere, eu zic ca actuala conducere s-a mai ocupat cat de cat de oras.. chit ca o sa fie carcotasi la orice ora din zi si din noapte. dar macar acum sa avem parte de momente mai placute si mai luminoase, daca ar si ninge…ar fi exact pe gustul meu!

  2. Vara trecuta am fost la Braila pentru nunta unui var si mi-a placut tare mult orasul, nu-l mai vazusem de cand eram mica. Vad ca-i tare frumos si acum, de sarbatori. Clar luminat mai generos decat Targovistea si orasele din apropierea ei.
    Sarbatori fericite!! ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *