Mai e puțin și vine Moșul! Ați făcut bradul deja? Ați scris scrisoarea? V-ați făcut lista? Se știe că cei care au fost cuminți vor primi tot ce își doresc, ba poate chiar și în plus. Dar voi, cei mari, cum stați cu treaba? Dar cu organizarea? Ați cumpărat tot ce trebuia sau sunteți în pană de idei? Dacă aveți nevoie de câteva sugestii de cadouri, e bine să aruncați un ochi și în online. S-ar putea să găsiți exact ce aveți nevoie. Dar cum alegem cadoul potrivit pentru copii cuminți?

Dacă vorbim de un copil mai micuț, de până în 2 ani, e bine să alegem jucării adecvate, fără părți mici, care pot fi înghițite. Poate cuburi mari, jucării cu diverse sunete și imagini, chiar un leagăn sau o minge. De multe ori, copiii sunt atrași de sunete noi, de forme interesante sau de o explozie de culori.

Dacă vorbim deja de grădiniță, e bine să începem să ne orientăm, pe lângă păpuși și mașinuțe, spre jocuri educative. Cărui copil nu-i place să deseneze? Sau să asambleze diverse figuri? Cuburi cu imagini, planșe pentru a învăța mai ușor animalele sau plantele, toate îi vor fi de ajutor celui mic!

Dacă vorbim de copii care merg deja la școală, trebuie să ne îndreptăm atenția spre jocuri educaționale mai complicate, care să le fixeze cunoștințele dobândite în clasă. Vorbim aici despre jocuri cu proverbe, cu operații matematice sau de cultură generală. De asemenea, nici Nu te supăr, frate! nu e de evitat. E li jocul copilăriei noastre, doar!

Sunt o mulțime de idei pe care le puteți adapta în funcție de vârsta copilului căruia trebuie să-i faceți un cadou. Totuși, dacă el e trecut de o anume vârstă, jucăriile micuțe ar trebui evitate, păpușile și mașinuțele puse-n cui și trebuie să vă orientați spre ceva educativ, care să-l ajute să-și dezvolte imaginația și abilitățile. Nici cărțile nu sunt o idee rea! Le dezvoltă vocabularul și învață să citească fluent.

Orice copil se va bucura când va veni ziua de Crăciun și va căuta sub brad, pentru că, până la urmă, Moșul iartă orice și știe că cel mic va fi și mai cuminte la anul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *