Am avut spor cu cititul în ultima perioadă, tocmai acesta este motivul pentru care mă gândesc serios să merg la Bookfest anul ăsta. Poate mai găsesc câteva titluri să poposească în biblioteca mea, pentru că am rămas cam cu 4 cărți necitite, ceea ce nu e ok. Nu vreau să fiu nevoită să fac vreo pauză din cauză că nu mai am material didactic. Sper să nu fie cazul. Săptămâna asta am citit o nouă carte din seria neagră, și anume Gheața de sub picioarele ei. Autoarea acestei cărți, Camilla Grebe, mai are una tradusă la noi, este vorba despre Ar fi putut fi paradisul, scrisă cu sora ei, Asa Traf (găsiți aici și recenzia).

Ok, nu e chiar o  capodoperă, parcă tot mai fain scrie Camilla Lackberg, dar să știți că mie mi-a plăcut. Am citit cartea destul de repede, stilul e curat, acțiunea cursivă. Ce se întâmplă? O femeie este găsită moartă în casa unui important om de afaceri, decapitată și greu de identificat. În același timp, tipul nu e de găsit. Cei trei polițiști care investighează crima,Lindgren, Olsson și Sanchez îi cer ajutorul profilerului Hanne Lagerlind-Schon, întrucât asasinatul seamănă foarte tare cu un altul din urmă cu 10 ani. Ceea ce nu știe nimeni (decât cei implicați) este că Lindgren și Hanne au avut o relație sfârșită prost.

Ceea ce m-a băgat în ceață până la un punct este asemănarea numelui suspectului cu cel al soțului Hannei – Orre – Owe. Până la final am trăit cu impresia că cei doi sunt unul și același. Oricum, ideea e că Hanne suferă de demență și se așteaptă pe zi ce trece să i se degenereze neuronii, dar cu toate astea, și-ar mai da o șansă cu polițistul.

Asta ca și poveste paralelă cu ancheta în desfășurare, relația lor și teama de compromisuri și angajamente e chiar interesantă de urmărit. Și ancheta este interesantă, întrucât în paralel cu poliția, mai este o tânără, Emma, care îl caută pe Orre. Cine și de ce a vrut să-i însceneze acest lucru tipului important… Rămâne de văzut!

Cartea Gheața de sub picioarele ei o găsiți pe site-ul Libris, eu v-o recomand și sper să vă prindă genul ăsta, eu sunt îndrăgostită iremediabil!

5 Replies to “Cartea săptămânii – Gheața de sub picioarele ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *