Neața bună, oameni dragi! Revin la romanele polițiste, și anume la seria Helen Grace, despre care v-am mai povestit și ale cărei prime două volume le găsiți aici și aici. Seria asta este una din preferatele mele, dacă aș putea, i-aș da chiar și 5 steluțe + pe Goodreads, e una din cele mai animate și mai alerte acțiuni pe care le-am citit în ultima perioadă! Nu ai cum să te plictisești, M.J. Arlidge este un maestru al cuvintelor și al clarității. Nu te plictisește cu descrieri inutile, cu detalii nesemnificative, pur și simplu îți prezintă faptele și nu lasă loc speculațiilor. Da, te duce cu gândul la cine e vinovatul, acțiunea pare că-i gata la mijlocul cărții, dar ulterior te trezești cu răsturnări de situație. Vă plac? Și mieee!! Ghici care-i mincinosul e o carte care te ține-n priză și-o citești dintr-o răsuflare!

După cum v-am mai spus, Helen Grace e o inspectoare sclipitoare, cu tendințe de BDSM, rebelă, diferită de ceilalți. De data aceasta, în Southampton au loc concomitent 3 incendii în diverse locații. Se pare că vinovatul a urmărit exact să ucidă, nu doar să creeze panică. Acest lucru nu se întâmplă doar o dată, iar victimele nu se cunosc între ele. O mamă și o fiică mor în urma incendiului, ulterior, o femeie care-și crește băiatul adolescent și o bonă sunt găsite carbonizate.

Dar cine și de ce vrea să facă rău unor persoane care n-au aparent nicio legătură? Helen trebuie să descopere vinovatul, să se confrunte cu mărturia unei fete care declară că a văzut un tip de la pompieri în zona incendiilor, să aibă o relație bună cu noul șef și să își țină și viața personală sub control, tocmai acum, când a găsit un nou dominator și a avut deja o altercație cu el.

E un haos total în această anchetă, când lucrurile par că s-au rezolvat și ucigașul e în custodia poliției, se pare că a fost o pistă greșită. Helen trebuie să vadă cine e de fapt de vină, dacă martorii sunt plauzibili și dacă poate rezolva acest caz fără prea multe pagube.

Toată seria Helen Grace este disponibilă pe Libris și chiar v-o recomand dacă sunteți fani ai genului polițist! Ghici care-i mincinosul e ultima apărută la noi, sper să nu aștept prea mult după următorul volum! Voi ce mai citiți?

3 Replies to “Cartea săptămânii – Ghici care-i mincinosul

  1. Hai ca ai schimbat repede registrul si ai revenit la romanele politiste, marea ta iubire. Eu am terminat de citit Cumpana Destinelor si acum citesc biografia lui Coco Chanel. Tot de la Libris luata 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *