Zilele trec, iar weekendul sau vremea mohorâtă din ultima perioadă îmi dau din ce în ce mai multă poftă de citit. am fost foarte productivă zilele trecute, așa că o să vă tot încânt cu recenzii care mai de care 😀 Printre ultimele cărți citite este Maestrul minciunilor, primul volum din seria Stevie Bell. Este un thriller, dar nu unul obișnuit, ci unul ce are acțiunea plasată într-o școală pentru copii dotați. Poate tocmai asta m-a atras cel mai mult, faptul că locul de desfășurare e un pic atipic și personajele sunt adolescenți. Așa că pe lângă mister și crimă, avem parte și de dragoste adolescentină, prietenie și mult umor.

Academia Ellingham a fost înființată cu mult timp în urmă de către Albert Ellingham, un tip foarte bogat. Acesta a dorit să ofere acces la educație și celor cu posibilități mai puține. Singura condiție era să fii bun la ceva anume. Iar toată învățarea devenea un joc. Astfel, Stevie Bell ajunge aici prin prisma abilităților sale de a dezlega mistere. E un fel de Sherlock Holmes al zilelor noastre, doar că îi lipsește Watson, pălăria haioasă și vârsta.

Ea încearcă să dezlege cel mai mare mister al academiei și al istoriei americane – răpirea soției și fiicei lui Ellingham, precum și moartea acestuia. Mulți au încercat, nimeni nu a reușit, de ce ar fi Stevie cea care poate? Ce are ea și nu au avut ceilalți? Care e secretul ei? Singurul indiciu a fost reprezentat de o scrisoare din partea Maestrului Minciunilor, o ghicitoare foarte ciudată. În același timp cu familia Ellingham a dispărut și o elevă. Care să fie legătura?

Legătura trecut-prezent

Ideea poate nu pare foarte originală, însă întregul context se leagă. Înconjurată de oameni pe care nu îi cunoaște, făcând o pasiune pentru David, un tip misterios, Stevie se trezește în mijlocul unei morți suspecte a unuia dintre elevi, iar Maestrul Minciunilor își face din nou apariția…

Cartea e foarte, foarte faină! Nici nu simți când o citești. Și bineînțeles, îndrăgosteala asta față de David mi-a plăcut și mai mult, mai ales ca nu știm nimic despre el. Stevie e înconjurată de foarte mulți oameni, acum trebuie să-și dea seama și care sunt de încredere sau care nu. Plus că are și niște părinți cu care relația nu e tocmai grozavă… Sunt atât de multe lucruri care au legătură unele cu altele, că nici nu îți vine să lași cartea din mână, tocmai pentru a nu rata nimic!

Maestrul minciunilor e doar primul volum al seriei, și sincer vă spun, abia aștept să apară al doilea. Mai ales că finalul m-a lăsat cu mai multe întrebări și vreau să știu, AM NEVOIE să știu ce se întâmplă!!! Cartea o găsiți pe site-ul Libmag și sper să vă placă și vouă la fel de mult!

6 Replies to “Cartea săptămânii – Maestrul minciunilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *