Nu știu cum s-a întâmplat, dar de data asta nu am reușit să termin cartea începută în 2-3 zile. Deși John Saul e unul din autorii mei preferați de romane horror, iar Mâna dreaptă a diavolului se anunța destul de interesantă, am întins-o pe mai multe zile. Totuși, acțiunea a fost extrem de interesantă și mă face să-mi doresc să caut cât mai multe cărți scrise de el. Nu sunt la prima, sper că nici la ultima!

Deși cartea a început destul de ciudat, cu o familie în care tatăl își bea mințile, nu prea pricepeam legătura cu genul horror. Mi-am dat seama abia pe parcurs, și primele semnalmente au fost atunci când în prim-plan a ajuns mătușa acestui bărbat, Cora Conway. Ea era internată de foarte mult timp într-un azil, iar pe patul de moarte a cerut să-și vadă nepotul, pe Ted. Acesta își ia familia și ajunge în St. Albans pentru o ultimă întâlnire. Cora are un comportament ciudat înainte de a închide ochii, dar nu o face fără să le dea celor două fete, Kim și Molly, câte o cruciuliță de aur, și de a le avertiza să aibă grijă.

Ted se trezește moștenitorul unei case imense, pe care-și pune în plan să o transforme în hotel. Totuși, deși se întrevede o bunăstare economică a orașului, locuitorii sunt împotriva familiei Conway. Într-o noapte se întâmplă ceva ciudat, iar el se schimbă radical. Totodată, și Jared, fiul lui, suferă o transformare, iar prima care sesizează este geamăna sa, Kim. Fetele casei au început să aibă coșmaruri, să vadă lucruri, și încep să înțeleagă că ura localnicilor poate e îndreptățită.

Legendele care circulă în jurul casei sunt care mai de care mai înspăimântătoare, includ practici voodoo și multe sinucideri. Se crede chiar că bărbații din acest neam sunt blestemați. Părintele McNeil e un alt personaj pe care nu îl agreezi deloc pe parcursul cărții, dar îți depășește așteptările.

Mâna dreaptă a diavolului o găsești pe site-ul Târgul cărții și ți-o recomand dacă ești fan al genului! John Saul chiar este un maestru al horror-ului și te simți un pic ca într-o piesă de teatru, decorul e prezentat sugestiv, iar personajele te surprind cu fiecare acțiune. Toți suferă transformări de naturi diferite.

12 Replies to “Cartea săptămânii – Mâna dreaptă a diavolului

  1. Am auzit de acest autor, dar nu am știut că scrie în genul horror. Și despre Stephen King se spune că e maestrul genului horror, dar el merge mai mult spre thriller psihologic,
    Mersi de sugestie.

  2. Nu cred ca mai e nevoie sa spun ca genul horror nu ma atrage. Desi detaliul acela cu darul sub forma de cruciulite imi starneste nitel curiozitatea. Totusi, mai aman macar cartile si filmele de groaza.

  3. Citeam foarte mult John Saul când eram în generală. Țin minte că unele cărți erau atât de înfricoșătoare, încât nu mai dormeam în nopțile în care le citeam (cum ar fi Chinuiește-i pe copii). Știu că nu apăruseră toate volumele la bibliotecă pe vremea aceea, poate ar trebui să reiau lectura 😁.

    1. daaa, are carti extraordinare, acum vb aia, se gasesc cam peste tot. eu sper sa reusesc sa mai adun cateva scrise de el, ca merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *