Ziua bună, oameni faini! Avem afară o veritabilă zi de toamnă. Răcoare, ploaie, liniște, e exact ce îmi puteam dori. Măcar de-ar ține-o tot așa! Pe mine nu mă deranjează, iubesc toamna. Azi prezic o bună perioadă de somn și de citit. De fapt, de lenevit. Cam așa s-ar traduce. Nu am chef azi de nimic și sincer, îmi propun să nu fac nimic. Anul trecut vă vorbeam despre cartea Vrabia roșie, despre Dominika, o tipă recrutată în serviciile secrete ruse, inițial ca și damă de companie, ulterior ca spion. Mi-a plăcut extrem de mult, deși eu merg mai mult pe romane polițiste, mai puțin pe cele cu spioni. Însă această poveste m-a captivat! Atunci când au apărut volumele 2 și 3, am zis că e musai să pun mâna pe ele! Așa că una din ultimele cărți citite este Palatul trădărilor, continuarea acestei serii.

Dominika Egorova, spion rus infiltrat în CIA, trăind o poveste de dragoste cu un agent american, își riscă viața la fiecare pas. Mi-a plăcut enorm ideea asta de idolatrizare a Dominikăi. Pur și simplu, femeia asta pare a fi invincibilă. Nimic nu o atinge, chiar dacă agenții sub acoperire sunt deconspirați unul după altul, chiar dacă vorbim de asasini plătiți și de metode de tortură greu de imaginat.

De la damă de companie la favorita președintelui

Deși Dominika nu vrea să tragă pe nimeni după ea și încearcă să evite victimele colaterale, sunt anumite cazuri când e inevitabil să nu apară morți. Tocmai de aceea, scăpând de anumite persoane incomode, ea devine favorita președintelui Putin. Mi s-a părut foarte faină alăturarea lui în această carte și tare m-aș întreba dacă a citit-o și el sau dacă știu imaginea zugrăvită.

E adevărat, Federația Rusă este o putere mondială foarte importantă, se bate pentru supremație, pentru unii poate chiar a câștigat-o. Regulile sunt ceva mai diferite decât în restul lumii acolo, iar trădarea de țară se pedepsește crunt. Unde mai pui că și călăii, persecutorii, au sigur ceva la cap, dat fiind faptul că le face plăcere să rănească și să ucidă.

Palatul trădărilor devine și mai interesant o dată cu povestea dintre Dominika și Nate. Nu este etic, este extrem de periculos, dar ce este între ei e plin de explozie și de adrenalină. Și asta e și mai riscant. Faptul că niciunul nu renunță la celălalt… nu se știe unde va duce.

Cartea Palatul trădărilor o găsiți la editura Meteor Press și v-o recomand din suflet pentru o poveste plină de suspans. Abia aștept și ultimul volum, care e deja apărut, presimt că finalul va fi apoteotic! Vouă vă plac cărțile cu spioni??

2 Replies to “Cartea săptămânii – Palatul trădărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *