Recenzii cărți și filme

Cartea săptămânii – Arta de a toarce

Mi-a plăcut atât, atât de mult cartea Pisica lui Dalai Lama, încât atunci când am aflat că face parte dintr-o serie, nu m-am putut abține! Al doilea volum, Arta de a toarce, o are în prim-plan tot pe Riponche, Leul de Zăpadă sau Swami, pisica hymalaiană pe care a salvat-o al 14lea Dalai Lama. Dalai Lama este nevoit să lipsească o perioadă îndelungată, așa că o investește pe PSS (Pisica Sfinției Sale) să descopere de ce toarce, de ce este fericită, ce este fericirea, de fapt.

David Michie este un public speaker cunoscut, un personaj ce are la activ mai multe cărți de dezvoltare personală și care răspândește învățăturile budismului. Cu multe din aceste idei sunt și eu de acord, întrucât cred în karma și în reîncarnare. Mi se pare o filosofie de viață care te definește ca om. Meditația și răspunsurile la întrebările esențiale poate nu sunt accesibile tuturor, dar e bine să tindem spre facerea de bine, spre grija și iubirea pentru aproape.

”Ce ne face să toarcem?

Dintre toate întrebările din lume, aceasta este cea mai importantă. Totodată, este și punctul de referință. Pentru că, indiferent dacă ești un puiuț jucăuș sau o pisică adultă sedentară, un motan vagabond sfrijit sau o pisică de rasă cu blana lucioasă și indiferent de contextul în care te afli, tot ceea ce îți dorești este să ai fericire. Nu mă refer la acel gen de fericire trecătoare, care vine și pleacă precum o conservă de ton, ci la o fericire care dăinuie. Acea fericire profundă care te face să torci din inimă.”

Viața e minunată, cu bune și rele!

Autorul încearcă să releve adevărurile vieții cu ajutorul unei pisici. Indiferent că e vorba de găsirea drumului corect în viață, de alegerile pe care le facem, de iubire sau de job, orice decizie am lua trebuie bine cântărită înainte. Pisica lui Dalai Lama are de învățat foarte multe prin prima persoanelor cu care intră în contact. Învață să nu mai judece vietățile din prima, învață să se bucure din plin de ceea ce primește și să nu mai fie superficială. Viața este mai mult decât un weekend sau o vacanță, viața e plină de momente minunate în fiecare zi!

”Deseori aud turiști spunând: ”De-abia aștept să mă întorc în civilizație” – aceiași turiști care, cu câteva luni în urmă, își numărau cu nerăbdare zilele din calendar până la plecarea în India pentru o experiență unică în viață. ”Aș vrea să fie vineri” este o altă frază des auzită, de parcă ar trebui să îndurăm cinci zile de tărăgăneală insuportabilă până să ajungem să avem parte de cele două zile în care ne putem bucura cu adevărat.

Iar problema este încă și mai serioasă. Când ne ridicăm privirea din grămada de rapoarte de sfârșit de lună sau din diminețile pustii petrecute pe dulapul cu acte, ne gândim la cele ce urmează, iar plictiseala capătă profunzimea unei disperări existențiale. ”Care este scopul?” Ne trezim întrebându-ne ”De ce mă mai obosesc?Cui îi pasă?” Viața poate părea un exercițiu sumbu și nesfârșit de zădărnicie.”

Toate cele trei cărți ale seriei le găsiți pe Libris și eu sunt de părere că sunt unele din cele mai frumoase și mai sincere forme de manifest pe care le-am citit vreodată. Arta de a toarce  este o carte excepțională, ce vă va descreți frunțile. De asemenea, vă va arăta că viața este un dar minunat și trebuie să o prețuim!

Comments

Valeria Chertes
17 aprilie 2019 at 15:08

O carte foarte interesanta,mulțumim pentru recenzie!



17 aprilie 2019 at 16:08

Se noteaza, le vreau si eu! Multumesc!



17 aprilie 2019 at 18:56

Posibil sa imi placa si mie aceasta carte, mai ales ca imi plac invatamintele lui Dalai Lama.



17 aprilie 2019 at 23:13

Viata este un dar, insa multi nu o pretuiesc. Trebuie sa intelegem ca vor exista atat momente frumoase, cat si momente proaste. In cele din urma nu trebuie niciodata sa ne pierdem si sa uitam ca dupa rau vine si bine.



17 aprilie 2019 at 23:22

Deci chiar imi doresc mult de tot sa citesc seria asta, imi luasem pe scribd dar mi a expirat.



Doamna T
18 aprilie 2019 at 00:02

Si mie mi-ar placea! O astfel de carte trebuie citita si apoi recitita, sa ne amintim de lucrurile cu adevarat valoroase.



18 aprilie 2019 at 08:18

Eu cu siguranta vreau sa citesc toata seria pentru ca in ultimii ani am tot cautat si uneori am gasit raspunsuri in astfel de carti, dar cel mai important beneficiu pe care mi-l ofera este relaxarea.



18 aprilie 2019 at 14:39

Uite o carte de care nu stiam, dar mi-ar placea sa o citesc, cred ca ar fi o lectura plina de invataturi.



18 aprilie 2019 at 15:56

Ca prima impresie, dupa ce am auzit titlul am zis ca nu-i de mine. Dar dupa ce am citit recenzia, zau ca-s tare curioasa!



18 aprilie 2019 at 23:06

Mi se pare tare interesantă cartea (seria). Mi-ar plăcea să o citesc!
O trec pe lista mea de priorități.
Mulțumesc pentru recomandare!



Cristina
19 aprilie 2019 at 00:48

as vrea sa pot zice ca ma atrag cartile de genul asta, dar filosofeala nu e pentru mine. N-a fost niciodata. Prea multe siboluri pe aci pentru mintea mea superficiala si obisuita cu alt tip de lectura.



19 aprilie 2019 at 02:02

Cred ca ar fi o carte relaxanta chiar si pentru mine



19 aprilie 2019 at 12:00

Foarte interesanta pare cartea. Dupa coperta, m-as fi gandit la cu totul altceva.



19 aprilie 2019 at 14:40

Super faina cartea! Cred ca si mie o sa-mi placa!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *