Până acum 2-3 săptămâni auzisem doar în treacăt de George Arion, știam că are legătură cu genul mistery, dar nu citisem nimic scris de el. Din fericire, asta avea să se schimbe și am început chiar cu debutul detectivului-jurnalist Andrei Mladin în cartea Atac în bibliotecă.  Dar că să înțelegeți mai bine, George Arion s-a născut la 5 aprilie 1946 la Tecuci, iar debutul său în literatură a avut loc în 1983 cu cartea de mai sus. A urmat o carieră fructuoasă în cadrul genurilor mistery & thriller, publicând până în anul 2016. Cărțile lui au fost traduse în engleză, franceză, rusă și macedoneană. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România de trei ori – 1985, 1995, 1999.  În prezent este Director general al S.C. Publicațiile Flacăra S.A., Președintele Fundației „Premiile Flacăra” și Președinte al Romanian Crime Writers’s Club, precum și Membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Atac în bibliotecă reprezintă debutul jurnalistului (inițial) Andrei Mladin. Acesta îi ia un interviu unei violoniste celebre, Mihaela Comnoiu, iar acest lucru duce la o relație amoroasă. Treaba este că imediat după ce Andrei ia contact cu familia Comnoiu, încep să se întâmple lucruri stranii. Primul din ele este apariția unui cadavru în biblioteca sa, după o noapte din care se presupune că a băut peste măsură și îi este necunoscut ce s-a întâmplat.

Toate dovezile îl indică pe Andrei, dar norocul lui e că nici poliția nu îl suspectează. Totuși, ceea ce pornise ca o glumă pentru a nu se mai apropia de Mihaela, devine ceva foarte serios o dată cu apariția celui de-al doilea cadavru. Oare cine vrea să îl facă să pară vinovat? Cine are ceva de câștigat din acest lucru?

Andrei este un tip extrem de jovial, glumeț, un jurnalist ca la carte, dar care pare uneori superficial. Nu ia lucrurile în serios decât poate când e pe marginea prăpastiei. Dar trebuie să recunosc, felul său unic de a fi, limbajul de golănaș, îl fac extrem de plăcut publicului.

George Arion a fost asemănat cu Raymond Chandler, dar zic eu că nici nu se compară, e mult, mult mai bun! Chandler are uneori acțiuni mai întortocheate, iar detectivul Marlowe nu e atât de amuzant ca Andrei Mladin. George Arion, în schimb, lasă totul să curgă lin. Atac în bibliotecă o regăsiți la editura Crime Scene Press, alături de titluri extrem de interesante din literatura mistery, thriller și police. Presimt o relație de lungă durată! Voi citiți aceste genuri?

One Reply to “Cartea săptămânii – Atac în bibliotecă”

  1. Nu m-as fi gandit ca avem autori asa buni pe segmentul asta de literatura. Trebuie sa citesc si eu neaparat ceva de la George Arion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *