Am pus de mult ochii pe această carte și am așteptat-o cu foarte mare nerăbdare. Cei de la Libmag au fost super, parcă m-au simțit, așa că mi-au expediat-o foarte repede și a ajuns în mâinile mele. Avertisment este o carte care te pune pe gânduri, atât la vederea coperții, cât și a descrierii – ”Orice asemănare cu persoane în viață sau decedate este pur întâmplătoare…” Te intrigă și te face să îți dorești să afli ce se întâmplă.

Catherine este o tipă faimoasă, care într-o zi găsește în casa sa o carte misterioasă – Străinul desăvârșit. Citind-o, realizează că este descrierea fidelă a unor zile pe care dorea să le uite, a unui om pe care voia să-l îngroape. Este vorba despre un secret păstrat peste 20 de ani, pe care nu îl știa nimeni. Dar fiecare are perspectiva sa de a vedea lucrurile.

Mi-a plăcut acest thriller pentru că a fost atât de bine scris. Mi-a plăcut pentru că aveam convingeri care au ținut până-n ultimele pagini. Mi-a plăcut pentru că a fost imprevizibil. Acțiunea a fost alertă, nu pagini de descrieri, ba din contră. Stil lejer, fără prea multe întortocheli. Nu are extrem de multe pagini, undeva la 300 și, fără să se piardă în detalii.

E prima carte pe care o citesc scrisă de Renee Knight, nici nu știu dacă mai sunt altele, dar o să mai caut. Totuși, impresia generală după aceasta este foarte bună! Deși am văzut și încadrarea la genul horror, vă zic clar că nu are treabă cu așa ceva. E thriller, mistery, suspans. Nimic altceva. Observ că în ultima perioadă am lăsat-o mai moale cu romanele polițiste și am început să citesc mai mult genul ăsta. Parcă mi se potrivește mai bine.

Avertisment este chiar un avertisment. Nu este o amenințare, deși finalul cărții este tragic. Dar nu toate lucrurile sunt ceea ce par, ci pot fi și povești, imaginate pe baza unor presupuneri. Așa-i că vă stârnesc curiozitatea? Știu, îmi place să mă joc cu mintea voastră 😀 Eu vă recomand cu drag această carte dacă simțiți nevoia de ceva antrenant, să vă pună imaginația la lucru!

One Reply to “Cartea săptămânii – Avertisment”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *