Știți deja cât de mult îmi place seria Helen Grace a lui M.J Arldige. Tocmai de aceea am ales în ultima comandă de la Libris al treilea volum, Casa păpușilor. Deja am colecția completă și nu pot decât să îmi doresc să apară și alte volume cât mai repede, pentru că tipul ăsta scrie fantastic!Helen Grace este prinsă undeva după moartea surorii sale și după fuga nepotului ei, iar ea este disperată să îl găsească. În același timp, pe o plajă pustie este găsit cadavrul unei fete moarte în urmă cu 3 ani. Altă fată este răpită. Ea trebuie să o țină departe și Emilia Garanita, jurnalista care i-a făcut viața un calvar și care se bagă peste tot, cât și pe superioara sa, Cari Hardwood. Charlie este în concediu prenatal, astfel că Helen se trezește tot mai singură în secția de poliție. În plus, are un adjunct nou, pe Lloyd, un tip de culoare, care a avansat ”pe pile”.

Helen are vaga bănuială că cel care a răpit-o pe Ruby și a asasinat-o pe Pippa este un ucigaș în serie, dar îi ia ceva să dovedească acest lucru. Asta până mai apar două cadavre… Femeile seamănă între ele, au aceeași tipologie – păr brunet și ochi albaștri. Plus că acest maniac le tatuează tuturor o mierlă albastră pe umăr.

Casa păpușilor – o carte excelentă!

Cartea e pur și simplu perfectă! Descrierile, viața lui Ruby, tipa răpită, în camera amenajată special pentru ea exact ca o căsuță de păpuși, trăirile lui Helen, toate acestea, deși par opuse, se împletesc excelent. Seria asta e una din cele mai bune pe care le-am citit vreodată! Nu știu ce va urma, dar sper să apară și alte volume. Seria asta nu are cum să se limiteze doar la cele 5 traduse acum. Și le găsiți pe toate pe Libris, sunt pe stoc!

Seria Helen Grace o recomand tuturor cărora le plac romanele polițiste și cele de suspans. Te ține în priză până la ultima pagină. Iar Casa păpușilor nu face excepție de la regulă, e o carte de care te îndrăgostești din primele pagini! Pentru mine, Arlidge rămâne unul din cei mai buni autori pe care i-am citit. Este probabil la același nivel cu autorii nordici!

8 Replies to “Cartea săptămânii – Casa păpușilor

  1. pana anul trecut, as fi zis ca nu ma omor cu romanele astea cu tenta politista. Pana am nimerit o carte pe care mi-o luasem de la Bookfest cu 10 lei – Viziuni insangerate de Kay Hooper. Am citit-o intr-o zi. Deci ma prinde genul.

  2. Subscriu articolului. Retin ca am cautat de am innebunit la multe librarii si abia abia am gasit cartea ;eram atat de nerabdatoare sa o am incat nu am dat comanda pe site pentru ca dura mult timp pana venea. A meritat cautarea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *