Final de săptămână, oameni buni! Cum vă petreceți voi weekendul? Sper că sunteți la mare, aveți vreme frumoasă și faceți plajă acum. Eu încă n-am intrat în atmosfera asta, azi a fost zi de curățenie, dar mâine o să fac și eu bagajele și mă regătesc psihic pentru prima escapadă la bulgari. Nu sunt decât 3 zile, dar sper să am timp să văd cât mai multe și poate să prind și câteva ore de plajă. Mă bate gândul să iau și cărți, pentru că nu se știe niciodată ce voi face acolo. Ieri am primit o nouă carte de la Libmag și … să vă spun că deja am terminat-o? 😀 Este vorba despre Casa păpușilor, al treilea volum din seria Helen Grace. O vânam peste tot și cei de la Libmag au fost singurii unde am mai prins-o pe stoc, așa că m-am bucurat enorm! Vă mulțumesc!Helen Grace este prinsă undeva după moartea surorii sale și după fuga nepotului ei, iar ea este disperată să îl găsească. În același timp, pe o plajă pustie este găsit cadavrul unei fete moarte în umră cu 3 ani, în timp ce o alta este răpită. Ea trebuie să o țină departe și Emilia Garanita, jurnalista care i-a făcut viața un calvar și care se bagă peste tot, cât și pe superioara sa, Cari Hardwood. Charlie este în concediu prenatal, astfel că Helen se trezește tot mai singură în secția de poliție, plus că are un adjunct nou, pe Lloyd, un tip de culoare, care a avansat ”pe pile”.

Helen are vaga bănuială că cel care a răpit-o pe Ruby și a asasinat-o pe Pippa este un ucigaș în serie, dar îi ia ceva să dovedească acest lucru. Asta până mai apar două cadavre… Femeile seamănă între ele, au aceeași tipologie – păr brunet și ochi albaștri. Plus că acest maniac le tatuează tuturor o mierlă albastră pe umăr.

Cartea e pur și simplu perfectă! Descrierile, viața lui Ruby, tipa răpită, în camera amenajată special pentru ea exact ca o căsuță de păpuși, trăirile lui Helen, toate acestea, deși par opuse, se împletesc excelent. Seria asta e una din cele mai bune pe care le-am citit vreodată! Nu știu ce va urma, dar sper să mai apară și alte volume, să nu se limiteze doar la cele 4 traduse acum.

Seria Helen Grace le-o recomand tuturor cărora le plac romanele polițiste și cele de suspans. Te ține în priză până la ultima pagină. Iar Casa păpușilor nu face excepție de la regulă, e o carte de care te îndrăgostești din primele pagini!

4 Replies to “Cartea săptămânii – Casa păpușilor

  1. pana anul trecut, as fi zis ca nu ma omor cu romanele astea cu tenta politista. Pana am nimerit o carte pe care mi-o luasem de la Bookfest cu 10 lei – Viziuni insangerate de Kay Hooper. Am citit-o intr-o zi. Deci ma prinde genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *