Bună dimineața, dragilor! Ne apropiem de weekend și cartea săptămânii abia așteaptă să vă fie povestită. De săptămâna viitoare revenim la Stephen King, dar azi avem tot autor nordic. Măcar o carte pe lună, tot trebuie!

2731_37765d61Cazul Linda”, de Leif G. W. Persson, este tot un roman polițist, în care comisarul Backstrom are rolul principal. El este un tip destul de neobișnuit, diferit de polițiștii întâlniți în celelalte serii, cu un umor propriu și un stil unic de a vedea lucrurile. Cartea debutează cu descoperirea Lindei, o studentă la Academia de Poliție, violată și ucisă în mod brutal. Toată secția de poliție este în alertă, ba chiar și forțele naționale. Cazul în preia comisarul Backstrom, și asta pentru că majoritatea colegilor se aflau în concediu. El își formează propria echipă, pe care o conduce în stilul său, fără a da socoteală nimănui, și începe cu prelevarea ADN-ului de la cât mai multe persoane, în speranța că vor găsi o potrivire.

Ancheta nu înaintează, deși descoperă și o mașină abandonată, fibre dintr-o piesă vestimentară și ADN-ul ucigașului. Cercetările continuă, întâi în zona colegilor, deviind apoi spre sfera prietenilor mamei Lindei, o femeie divorțată, care încă atrăgea privirile bărbaților. Faptul că mama Lindei, Lotta, se mutase în urmă cu câțiva ani și-și schimbase numărul de telefon dă de gândit anchetatorilor, care au acum altă pistă.

Cartea mi s-a părut destul de interesantă, grosuță (are aproape 600 pagini), și pot spune că am citit-o cu interes. O găsiți în această librărie online, unde, de altfel, oferta de cărți online este foarte variată. N-am mai dat de mult o comandă, așa că s-ar putea ca zilele astea să se întâmple! Până atunci, hai să vedem ce a citit și Claudia săptămâna aceasta! S-aveți spor și fie ca weekendul să vină mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *