Neața bună, oameni dragi! Intru în panică! Pe măsură ce trec zilele constat că numărul cărților necitite din bibliotecă e din ce în ce mai mic, astfel că încerc să păstrez fiecare titlu pe care-l primesc cât mai mult timp, să-l citesc cât mai rar. Credeți că-mi iese? Mai ales dacă e vorba de cărți pe care le aștept de ceva timp și mă captivează, cam slabe șanse! Așa s-a întâmplat și cu Celălalt fiu a lui Alexander Söderberg, al doilea volum al trilogiei Brinkmann. Am citit și Prietenul andaluz, așa că eram deja familiarizată cu personajele și foarte curioasă, bineînțeles, de cum evoluează. Cartea am primit-o de la Libmag, acolo găsiți cărți din diverse genuri și subgenuri la prețuri foarte bune!

Sophie Brinkmann s-a alăturat clanului lui Hector Guzman de când acesta a suferit accidentul și a intrat în comă, dar vede cum în jurul său se poartă războaie sângeroase între clanurile mafiote. Este chiar ea prinsă la înghesuială în ambuscade armate și vrea să facă tot ce poate să oprească asta. Unde mai pui că rivalii nr. 1, familia Henke, nu știu că Hector este în comă, deci scos din joc, puterea fiind preluată de mâna sa dreaptă, Aron. Atunci când fratele lui Hector este ucis, lucrurile degenerează.

Sophie vrea să facă totul pe cont propriu, așa că riscă enorm când merge în secret să vorbească cu cei din familia Henke. Totuși, ea este descoperită de cei din clanul Guzman, așa că începe să fie ”vânată” din mai multe direcții. Fiul ei, Albert, este răpit, dar ea cunoaște un secret de-al lui Gector care o va ajuta să obțină ceea ce-și dorește – un fiu nelegitim. Astfel, băiatul devine ”monedă de schimb” pentru propriul fiu.

Sophie este o femeie destul de ciudățică, după părerea mea. Este și un pic ipocrită, întrucât colaborează cu ambele clanuri și până la urmă, își vede doar propriul interes. Lucrurile se complică atunci când Hector se trezește din comă și realizează că Sophie nu e cine credea el. În plan secund avem și mișcările corupte și jocurile de putere din cadrul poliției, descrise cu lux de amănunte.

Celălalt fiu este o carte mult mai bună decât primul volum al trilogiei, pe mine m-a ținut în priză și m-a inspirat ceva mai mult! Abia aștept să văd cum se va termina întreaga poveste. Pe voi vă atrag romanele de genul, cu familii mafiote, avide de putere?

4 Replies to “Cartea săptămânii – Celălalt fiu (Alexander Söderberg)

  1. Eu sunt la polul opus… am adunat multe cărți care își așteaptă rândul și nu știu când o să le vină, mi se pare că am citit cam puțin în ultima perioadă. Caut să dedic mai mult timp lecturii, dar vara mereu îmi iese mai greu…
    Pare foarte interesant subiectul cărții, n-aș esclude să iau seria asta. Poate intră vreodată la achiziții spontane, deocamdată am multe altele pe wishlist.

    1. nici mie nu prea-mi iesea vara, dar de la o vreme chiar am chef si spor la citit, nu ratez nicio seara! plus ca vine concediul si 3 saptamani de stat acasa… o sa fie ceva timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *