Neața bună, oameni dragi! V-am zis că am tot citit în ultima vreme, dar nu am mai scris nicio recenzie pe blog. Le am pregătite, totuși, n-o să vă ocolească! Mai am încă o carte în afară de cea de azi și terminăm seria Fjällbacka, îndreptându-ne spre alte romane cel puțin la fel de interesante. Pentru fanii genului polițist, autorii nordici au un farmec aparte. Iar Camilla Lackberg știe cum să întrețină misterul, să amplifice acțiunea și să schimbe mersul lucrurilor exact atunci când nu te aștepți.

IMG_20160107_110742Erica nu a avut o relație prea apropiată cu mama sa, iar în momentul în care găsește printre lucrurile sale o medalie nazistă și o cămașă de copil însângerată, curiozitatea sa nu mai cunoaște limite. Descoperă și câteva caiete din Jurnalul mamei sale, dar nu pe toate, ceea ce nu-i permite să afle tot ce o interesează.

Între timp, ea duce medalia unui profesor de istorie care locuiește în apropiere, dar acesta nu-i spune nimic despre ea. Profesorul Erik este ucis, singura sa familie fiind fratele său, Axel, care a fost capturat în timpul războiului de către germani. De aici se înnoadă ițele, iar Erica află că mama sa făcea parte dintr-un grup de adolescenți – ea, Erik, Franz, Britta – din care toți sunt uciși pe rând. Legătura dintre ei este ciudată, iar motivele crimei nu există, deci Erica trebuie să afle ce s-a întâmplat, de fapt, fiind convinsă că totul se leagă de medalia descoperită în pod.

”Copilul german” este a cincea carte din cele șapte ale seriei Fjällbacka, toate având acțiunea plasată în stațiunea suedeză. Toate aceste romane au acțiunea plasată pe două planuri care se leagă între ele și sporesc misterul. Nu știu dacă aș plasa-o pe Lackberg pe aceeași treaptă cu Stieg Larsson, dar în mod cert este undeva foarte aproape, din punctul meu de vedere!

2 Replies to “Cartea săptămânii – Copilul german (Camilla Lackberg)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *